382
|

Τρανς ακτιβίστρια εμφανίζεται τόπλες στον Λευκό Οίκο και διχάζει

Μαρία Δεδούση Μαρία Δεδούση 15 Ιουνίου 2023, 13:02

Τρανς ακτιβίστρια εμφανίζεται τόπλες στον Λευκό Οίκο και διχάζει

Μαρία Δεδούση Μαρία Δεδούση 15 Ιουνίου 2023, 13:02

Η Ρόουζ Μοντόγια, 27 ετών, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως μη δυαδική τρανς γυναίκα, συνάντησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση το περασμένο Σάββατο. «Είναι τιμή μου. Τα δικαιώματα των τρανς είναι ανθρώπινα δικαιώματα», είπε το μοντέλο, που γεννήθηκε άντρας, στον πρόεδρο, καθώς έδιναν τα χέρια.

Η Μοντόγια σε σέλφι με τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ

Λίγες στιγμές αργότερα, η Μοντόγια και άλλοι ακτιβιστές κατέβασαν τα φορέματά τους.

«Είχα την τιμή να παρευρεθώ στο Pride του Λευκού Οίκου, το μεγαλύτερο στην ιστορία όπου η σημαία υπερηφάνειας κυμάτισε για πρώτη φορά», είπε η Μοντόγια σε ένα βίντεο της εκδήλωσης που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτό είναι τρανς χαρά. Είμαστε εδώ στον Λευκό Οίκο χωρίς ντροπή, τρανς και queer», είπε, σύμφωνα με τους Times.

Το επιτελείο του Λευκού Οίκου, όμως, είχε αντίθετη άποψη. «Αυτή η συμπεριφορά είναι ακατάλληλη και ασεβής για οποιοδήποτε γεγονός στον Λευκό Οίκο», είπε ένας εκπρόσωπος της προεδρίας.

«Δεν αντικατοπτρίζει την εκδήλωση που φιλοξενήσαμε για να γιορτάσουμε τις οικογένειες LGBTQI+ ή τους άλλους εκατοντάδες καλεσμένους που ήταν παρόντες. Τα άτομα στο βίντεο δεν θα προσκληθούν σε μελλοντικές εκδηλώσεις».

Η Μοντόγια, η οποίος κατάγεται από το Αϊντάχο, ανέβασε μια δήλωση στο TikTok ως απάντηση στην απαγόρευση, υποστηρίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν «απόλυτα στο νόμο στην Περιφέρεια της Ουάσιγκτον».

«Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου ότι οι συντηρητικοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το βίντεο στο οποίο είμαι τόπλες στον Λευκό Οίκο για να προσπαθήσουν να χτυπήσουν τα μέλητης κοινότητας. Θέλω αρχικά να πω ότι το να είσαι τόπλες στην Περιφέρεια της Ουάσινκτον είναι απόλυτα νόμιμο και υποστηρίζω πλήρως την κίνηση της απελευθέρωσης της θηλής. Γιατί το στήθος μου θεωρείται ακατάλληλο ή παράνομο όταν το επιδεικνύω;», είπε.

«Ωστόσο, πριν δηλώσω ότι είμαι τρανς, δεν ήταν. Οι τρανς φίλες μου που έγιναν άντρες επιδεικνύουν τις ουλές τους από χειρουργική επέμβαση (μαστεκτομή) και ζουν με χαρά, και ήθελα να κάνω το ίδιο. Και επειδή είναι απολύτως εντός του νόμου στην Ουάσιγκτον, αποφάσισα να αποκαλύψω τις θηλές μου».

Η δράση της Μοντόγια οδήγησε σε αντιδράσεις μεταξύ των συντηρητικών. Η ομάδα Libs of TikTok, ένας δημοφιλής λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των συντηρητικών, δημοσίευσε ένα βίντεο από την εκδήλωση, προσθέτοντας ότι «αυτό συνέβη στην εκδήλωση υπερηφάνειας του Λευκού Οίκου. Ντροπή για τη χώρα μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...