302
To νέο ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν στο πλαίσιο εργασιών Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι «κλειδώνει» για τις 10-11 Ιουλίου στη λιθουανική πρωτεύουσα | INTIMEnews

Ενοχλημένος από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας ο Ερντογάν: «Το πρώτο που θα πω στον Μητσοτάκη»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2023, 16:22
To νέο ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν στο πλαίσιο εργασιών Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι «κλειδώνει» για τις 10-11 Ιουλίου στη λιθουανική πρωτεύουσα
|INTIMEnews

Ενοχλημένος από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας ο Ερντογάν: «Το πρώτο που θα πω στον Μητσοτάκη»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2023, 16:22

Οκτώ F-16 Viper, 15 Rafale ήδη στη δύναμη της Πoλεμικής μας Αεροπορίας, έπονται και τα LOA (Letter of Offer and Acceptance) για τα F-35 και τα Black Hawk UH-60M για την Αεροπορία Στρατού και τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (περισσότερα εδώ), ήρθε και η τελική συμφωνία για τους ισραηλινούς πυραύλους Spike NLOS  για τον εξοπλισμό μονάδων από τον Εβρο μέχρι τα νησιά, οπότε εύλογη και η ανησυχία της Τουρκίας όπως αυτή εκφράστηκε διά στόματος Ερντογάν.

Το πρώτο που θα πω στον Μητσοτάκη είναι «σταματήστε τα εξοπλιστικά. Πού θα φτάσετε; Γιατί τα αγοράζετε; Μήπως σας τα δίνουν τζάμπα;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος στην πτήση της επιστροφής από τον Αζερμπαϊτζάν, προεξοφλώντας έτσι – μετά και το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου- ότι τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχει απέναντί του τον ίδιο συνομιλητή.

Και αποκάλυψε πως είναι πρόθυμος για μία ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Μετά την εκλογή μας, μου τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης και μου έδωσε συγχαρητήρια. Ηταν μια τέτοια φάση. Επομένως, αν συμβεί κάτι τέτοιο στο Βίλνιους, δεν θα αποφύγουμε να συναντηθούμε. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Εφόσον δεν υπάρχουν αμφίσημα μηνύματα, επιδιώκουμε να μειώσουμε την εχθρότητα αντί να τη αυξήσουμε. Θα τα πούμε λοιπόν και εκεί», ανέφερε, για να περάσει στη συνέχεια στο «αγκάθι» για τον ίδιο και τη χώρα του, του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος:

«Φυσικά υπάρχει κάτι εδώ. Ξέρουμε και το τι θα πούμε: ‘Κύριε Πρωθυπουργέ σταματήστε τώρα τα εξοπλιστικά. Που θα φτάσετε με αυτά τα εξοπλιστικά; Η Αμερική σου δίνει συνέχεια πολλά όπλα. Γιατί τα αγοράζετε; Μήπως σας τα δίνουν δωρεάν και δεν σας ζητούν χρήματα;’. Μάλλον θα μιλήσουμε για αυτά. Να ξέρετε επίσης ότι υπάρχουμε για να μειώσουμε τους εχθρούς μας, όχι για να τους αυξήσουμε. Αυτή είναι η Τουρκία, αυτός είναι ο Ερντογάν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...