441
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα διακρίνεται μεταξύ των επισήμων που αποχαιρετούν τον Μπερλουσκόνι | Italian Presidency/Handout via REUTERS

Οι Ιταλοί αποχαιρετούν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2023, 15:09
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα διακρίνεται μεταξύ των επισήμων που αποχαιρετούν τον Μπερλουσκόνι
|Italian Presidency/Handout via REUTERS

Οι Ιταλοί αποχαιρετούν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2023, 15:09

Μεγάλος αριθμός πολιτών άρχισε να καταφθάνει από νωρίς στην περιοχή του καθεδρικού ναού Ντουόμο του Μιλάνου, όπου στις 3 το μεσημέρι, τοπική ώρα (4 ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πριν αρχίσει η τελετή, με παρατεταμένο χειροκρότημα, εντός και εκτός του ναού, χιλιάδες πολίτες, συγγενείς και επίσημοι, είπαν το στερνό αντίο στον Καβαλιέρε.

Η σημαία της Μίλαν (της οποίας ο Μπερλουσκόνι υπήρξε για χρόνια πρόεδρος) πλάι σε αυτήν του Forza Italia (του κόμματος που ίδρυσε ο Μπερλουσκόνι το 2013)
Και γιγαντοοθόνες επιστρατεύτηκαν για τους παραβρισκόμενους

Στην πρώτη σειρά καθισμάτων, στο εσωτερικό του ναού, κάθισε η μεγαλύτερη κόρη του Καβαλιέρε Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα και, σε λίγα μέτρα απόσταση, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.

Μία Ιταλίδα εκφράζει την αγάπη της στον Καβαλιέρε…
… και ορισμένοι νεαροί Ιταλοί τον ευχαριστούν

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η σορός του ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται στη συνέχεια να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Λάβαρα εθνικών ομάδων στην κηδεία. Ο Μπερλουσκόνι ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο όσο και με την πολιτική

Επίσης πριν από την έναρξη της τελετής το φέρετρο επρόκειτο να τοποθετηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα στην είσοδο του ναού ώστε να μπορέσουν οι πολίτες που βρίσκονται στην πλατεία να αποχαιρετίσουν τον Καβαλιέρε.

Σχεδόν γηπεδική ατμόσφαιρα

Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρόντες στην τελετή επρόκειτο να είναι μεταξύ άλλων η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι με όλο το υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς Έλι Σλάιν.

Αρκετός κόσμος έξω από τον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου

Ο Τύπος ανέφερε ότι στο Μιλάνο βρίσκονται ήδη ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν, ο πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ, ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταβούν στο Ντουόμο του Μιλάνου ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και οι επικεφαλής της Ιταλικής Αριστεράς και των Ιταλών Πρασίνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...