1997
«Αντιμετώπισα πολύ ρατσισμό από άνδρες σκηνοθέτες όταν τόλμησα να κάνω το ντεμπούτο μου στο δικό τους τερέν» λέει η Εύα Λονγκόρια αναφερόμενη στο φιλμ «Flamin’ Hot» | Instagram @evalongoria

Εύα Λονγκόρια: «Τα 50 είναι τα νέα 20!»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2023, 13:31
«Αντιμετώπισα πολύ ρατσισμό από άνδρες σκηνοθέτες όταν τόλμησα να κάνω το ντεμπούτο μου στο δικό τους τερέν» λέει η Εύα Λονγκόρια αναφερόμενη στο φιλμ «Flamin’ Hot»
|Instagram @evalongoria

Εύα Λονγκόρια: «Τα 50 είναι τα νέα 20!»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2023, 13:31

Εγινε γνωστή αρχικά με τον ρόλο της Ισαμπέλα Μπράνια στην καθημερινή σαπουνόπερα «Ατίθασα Νιάτα», στην οποία πρωταγωνιστούσε καθημερινά από το 2001 μέχρι το 2003. Σήμερα η 48χρονη Εύα Λονγκόρια παραδέχεται ότι συχνά τη σταματούν στον δρόμο άνθρωποι που πιστεύουν ότι μοιάζει με κάποια διάσημη. «Μου λένε “Θεέ μου, μοιάζεις με την Εύα Λονγκόρια; Είστε ίδιες!” Είναι τρελό!» δηλώνει στους Times του Λονδίνου. «Παρότι με σταματούν και μου το λένε συνέχεια, ποτέ δεν απαντάω “Ναι, εγώ είμαι!”».

Μερικές φορές, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η ηθοποιός δεν αισθάνεται ότι είναι η Εύα Λονγκόρια. Τουλάχιστον όχι όπως την τοποθετούν οι άνθρωποι στη φαντασία τους, ως μια άλλη Γκαμπριέλ Σολίς από την τηλεοπτική σειρά «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», ένα σίριαλ που έγινε παγκόσμια επιτυχία. «Δεν ζω σαν σταρ. Το να είμαι στη δημοσιότητα είναι αυτό που κάνω, όχι αυτό που είμαι» λέει.

Στα 48 χρόνια της, η ηθοποιός έχει διανύσει πολύ δρόμο: σκηνοθέτης, παραγωγός, επιχειρηματίας και πολιτική ακτιβίστρια, μοιάζει να βρίσκεται παντού αυτές τις μέρες: παρουσιάζει την εξαιρετική ταξιδιωτική εκπομπή μαγειρικής του CNN «Searching for Mexico» και παράλληλα σκηνοθετεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, «Flamin’ Hot».

Η Λονγκόρια έχει ανακηρυχθεί μια από τις ομορφότερες γυναίκες του Χόλιγουντ από πολλά περιοδικά, όπως το People, και έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές διαφημίσεις των εταιρειών Bebe Sport, L’Oréal –μεταξύ άλλων–, αλλά και σε σποτ των παγωτών Magnum. Το 2008, σε συνεργασία με τον σεφ Τοντ Ινγκλις, άνοιξε το εστιατόριο «Beso» στο Λος Αντζελες. Επίσης, έχει λανσάρει τη δική της σειρά ρούχων.

Το 2006 ίδρυσε τον οργανισμό Eva’s Heroes, ο οποίος προσφέρει χρήματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ ηγείται και ενός άλλου οργανισμού, του Eva Longoria Foundation, ο οποίος έχει στόχο να εξαλείψει το κενό εκπαίδευσης που συχνά παρουσιάζεται σε κορίτσια από τη Λατινική Αμερική.

Παρά το βαρύ πρόγραμμά της καταφέρνει να ενημερώνει τους 9,3 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram αναρτώντας συχνά συμβουλές για τον τρόπο ζωής αλλά και βίντεο μαγειρικής. Και, φυσικά, όπως όλες οι διασημότητες που σέβονται τον εαυτό τους τώρα, έχει τη δική της μάρκα τεκίλα, την Casa Del Sol. Είναι όμως και μια τρυφερή μητέρα, καθώς έχει αποκτήσει έναν τετράχρονο γιο, τον Σαντιάγο, με τον τρίτο σύζυγό της, τον μεξικανό επιχειρηματία Χοσέ Αντόνιο Μπαστόν. Και βρίσκει πάντα χρόνο για τους φίλους της, ειδικά για την καλύτερή της φίλη, Βικτόρια Μπέκαμ, της οποίας έχει βαφτίσει την κόρη, την 11χρονη σήμερα Χάρπερ.

«Είμαι υπεραισιόδοξη και πολύ περίεργη»

Η δημοσιογράφος των Times Ελεν ντε Μπερνοντανό συνάντησε την Εύα Λονγκόρια στο Maybourne Beverly Hills, ένα κομψό ξενοδοχείο ακριβώς έξω από το Rodeo Drive, που προσελκύει διάσημη πελατεία. Συμπτωματικά, την ημέρα της συνέντευξης ο Αλ Πατσίνο βρισκόταν εκεί, όπως και ο παρουσιαστής του American Idol, Ράιαν Σίκρεστ.

Οπως γράφει η δημοσιογράφος, όταν η Λονγκόρια εμφανίζεται σε έναν χώρο, την καταλαβαίνεις πρώτα από τη φωνή: μιλάει ζωηρά και έντονα, παρά τη λεπτοκαμωμένη φιγούρα της (έχει ύψος 1,55), επομένως πρώτα την ακούς και μετά τη βλέπεις. Είναι φιλική και μπαίνει κατευθείαν στο θέμα: «Για ποιο θέμα θα κουβεντιάσουμε σήμερα;» ρωτάει πέφτοντας σε έναν καναπέ.

Μιλούν για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της, το φιλμ «Flamin’ Hot», το οποίο κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου. Η ταινία (FLAMIN’ HOT | Official Trailer | Searchlight Pictures) είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του Ρίτσαρντ Μοντάνιες, ενός επιστάτη στο εργοστάσιο της Frito-Lay στον οποίο αποδίδεται η δημιουργία των Flamin’ Hot Cheetos. «Οταν κάποιος λέει “αυτή η δουλειά δεν είναι για σένα, μάλλον δεν είσαι αρκετά έξυπνος”, αυτές οι σκέψεις δεν προέρχονται από ανθρώπους που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης με σένα» λέει η Λονγκόρια. «Εκεί, λοιπόν, ο Ρίτσαρντ τόλμησε να ρωτήσει “Γιατί όχι κι εγώ;” Η αφέλειά του ήταν η υπερδύναμή του. Εχω την ίδια νοοτροπία με τον ήρωα του φιλμ: είμαι υπεραισιόδοξη και πολύ περίεργη. Ρωτάω, ρωτάω και ξαναρωτάω, σε σημείο που μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται» παραδέχεται η ηθοποιός.

«Αντιμετώπισα πολύ ρατσισμό από άνδρες σκηνοθέτες όταν τόλμησα να κάνω το ντεμπούτο μου στο δικό τους τερέν» παραδέχεται η Λονγκόρια στους Times. Και σίγουρα είναι λάθος να υποτιμήσει κανείς μια προσωπικότητα όπως εκείνη: είχε πάντα μια ποιότητα. Είναι η μικρότερη από τις τέσσερις αδελφές της, γεννήθηκε στο Τέξας από μεξικανούς γονείς. Μεγαλώνοντας, λέει ότι όλοι συνήθιζαν να σχολιάζουν πόσο όμορφες ήταν οι αδερφές της, αλλά όχι εκείνη.

«Οι άνθρωποι έρχονταν στη μαμά μου και έλεγαν: “Οι κόρες σου είναι τόσο όμορφες. Αλλά ποιο είναι αυτό το παιδί;” κατέληγαν όταν με έβλεπαν εμένα μικρή» λέει. «Οι αδελφές μου, μου έλεγαν ότι ήμουν υιοθετημένη! Θυμάμαι ότι σκέφτηκα “Εντάξει, δεν είμαι η όμορφη. Θα γίνω η έξυπνη!”». Ετσι, πηγαίνοντας σχολείο, μελετούσε πολύ και κατάφερε να κερδίσει υποτροφία για ένα άλλο σχολείο, στο οποίο έπρεπε να μεταφερθεί με λεωφορείο, καθώς ήταν σε άλλη πόλη από αυτή που έμενε η οικογένειά της, και σε σαφώς πιο πλούσια γειτονιά από τη δική της.

H Eυα Λονγκόρια στην πρεμιέρα της ταινίας «Η Συμμορία των 12» στο Λος Αντζελες, τον Δεκέμβριο του 2004

«Θυμάμαι ότι μπήκα σε εκείνο το λεωφορείο την πρώτη μέρα με τα τάκος μου με φασόλια για πρωινό –δεν νομίζω ότι υπάρχει μέρα που έχω φάει κάτι άλλο το πρωί– και όλα τα παιδιά είχαν φέρει μαζί τους για πρωινό ένα κουτί Pop-Tart (γεμιστές προψημένες τάρτες της Kellogg’s) Τότε, θυμάμαι πολύ καλά ότι ένα κοριτσάκι σκούντησε ένα άλλο και του είπε ψιθυριστά αλλά με στόμφο: “Είναι Μεξικανή!” Εγώ αντέδρασα τύπου “ποιος ήρθε;”, αλλά σε αυτή την ηλικία δεν με πολυένοιαζε, καθώς δεν είχα την ωριμότητα να ασχοληθώ με ένα τέτοιο ζήτημα. Κατάλαβα πάντως ότι μάλλον εκείνο το κοριτσάκι είχε κάνει ένα αρνητικό σχόλιο στη φίλη της για εμένα».

Περιστατικά όπως το προαναφερθέν τής έδωσαν περισσότερη αποφασιστικότητα να πετύχει: «Ελεγα στον εαυτό μου: “Αν πρόκειται να γίνεις οδοντίατρος, θα γίνεις μια επιτυχημένη οδοντίατρος. Αν πρόκειται να γίνεις δικηγόρος, θα γίνεις μια καλή δικηγόρος”. Ηθελα απλώς να είμαι επιτυχημένη και ανεξάρτητη» δηλώνει στους βρετανικούς Times. Το 1998, κέρδισε έναν διαγωνισμό ομορφιάς: «Μέχρι να ενηλικιωθώ, είχα ανθίσει. Η μαμά μου είπε “Ω, γλυκιά μου, σε παρακαλώ μη λάβεις μέρος, γιατί πιθανότατα δεν θα κερδίσεις”». Ωστόσο, η νεαρή Εύα τη διέψευσε.

Η γυμναστική, η μητρότητα και οι φιλανθρωπίες

Το προφίλ της στο Instagram μαρτυρά ότι η καθημερινότητά της είναι αρκετά απαιτητική και εξαντλητική: Δημοσιεύει ενημερώσεις αρκετές φορές την ημέρα, ενώ δεν παραλείπει να αναρτά και βίντεο από τη γυμναστική της – πηγαίνει γυμναστήριο στις 5 το πρωί! «Η μέρα μου ξεκινά πάντα με άσκηση. Το κάνω επειδή είμαι λογική, όχι ματαιόδοξη. Είμαι γεμάτη ενέργεια μετά τη γυμναστική, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» λέει στους Times.

Μετά το γυμναστήριο περνάει χρόνο με τον γιο της, Σαντιάγο. «Περνάμε μαζί ένα διασκεδαστικό πρωινό, ετοιμάζουμε τορτίγιες, έπειτα ετοιμαζόμαστε για το σχολείο. Οι πρωινές και βραδινές μας ρουτίνες είναι ιερές: ώρα παιχνιδιού, ώρα μπάνιου, ώρα ύπνου. Αυτό είναι το πιο σταθερό κομμάτι της ημέρας μου» τονίζει η ηθοποιός.

Μιλάει μαζί του σε βιντεοκλήση ενώ ετοιμάζεται για φωτογράφιση: «Te mando un beso. Te quiero» (Σου στέλνω ένα φιλί. Σ’ αγαπώ) ψιθυρίζει στο γιο της γνέφοντάς του. Ζουν μεταξύ της Πόλης του Μεξικού και του Λος Αντζελες. «Κυρίως μένουμε στην Πόλη του Μεξικού τώρα, αλλά ο Σαντιάγο ταξιδεύει μαζί μου παντού. Ηταν μωρό την περίοδο της πανδημίας, οπότε σε όλη τη βρεφική του ηλικία ήμασταν μαζί στο σπίτι. Ηταν πολύ κακομαθημένος, γιατί ήταν πάντα με τη μαμά. Τώρα όταν φεύγω λέει “Τι κάνεις όλη μέρα, μαμά;”».

Αν και του μιλάει αποκλειστικά στα ισπανικά, η ίδια δεν μεγάλωσε μιλώντας αυτή τη γλώσσα. «Τα έμαθα μόλις πριν από λίγα χρόνια. Τα ισπανικά είναι η τρίτη μου γλώσσα. Η δεύτερη γλώσσα μου είναι στην πραγματικότητα τα γαλλικά, λόγω του πρώην συζύγου μου, Τόνι Πάρκερ (είχε παντρευτεί με Γαλλοαμερικανό και ζούσαν στη Γαλλία). Από εκείνον γνώρισα την καλύτερή μου φίλη, τη Βικτόρια (Μπέκαμ)».

Η Βικτόρια ήταν εκεί για τη Λονγκόρια όταν ο γάμος της με τον Πάρκερ διαλύθηκε, το 2010. Στον Τύπο εμφανίστηκαν τότε κάποια δημοσιεύματα για απιστία από πλευράς Πάρκερ. Λίγα χρόνια αργότερα η Λονγκόρια συνάντησε τον τωρινό σύζυγό της στην Πόλη του Μεξικού. «Μας έκανε προξενιό ένας φίλος μου, χωρίς να το γνωρίζουμε» λέει. «Μας ξεγέλασε, πήγαμε στο ίδιο εστιατόριο και μας σύστησε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Είναι ένα από τα πιο ευγενικά, πιο αριστοκρατικά ανθρώπινα όντα που θα συναντήσεις ποτέ» υποστηρίζει η Λονγκόρια για τον τρίτο της σύζυγο και πατέρα του παιδιού της, Χοσέ Αντόνιο Μπαστόν. Το 2016, όταν η Λονγκόρια τον παντρεύτηκε, η Βικτόρια Μπέκαμ σχεδίασε το νυφικό της.

«Νιώθω πιο Αμερικανίδα από τον… Ντόναλντ Τραμπ»

Σήμερα, βασικός τομέας καθημερινής ενασχόλησης για εκείνη είναι η φιλανθρωπία. Πολλές από τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες έχουν στόχο την άρση των περιορισμών στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, ενώ συχνά προσπαθεί να επανενώσει οικογένειες. «Είναι αποκαρδιωτικό» τονίζει. «Ενα σωρό οικογένειες που ακόμα δεν μπορούν να βρουν τα παιδιά τους… Δεν μπορώ να φανταστώ το παιδί μου να εκτίθεται σε τέτοιου είδους τραυματικές εμπειρίες. Και νιώθω πολύ πιο Αμερικανίδα από τον… Ντόναλντ Τραμπ» δηλώνει με αποστροφή συλλαβίζοντας το όνομα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. «Η οικογένειά μου δεν έχει περάσει ποτέ σύνορα» παραδέχεται. «Και συμμετείχα στις εκστρατείες της Χίλαρι και του Μπάιντεν».

Πολύς κόσμος τη θυμάται να ανεβαίνει στη σκηνή κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών το 2016, ορθώνοντας το ανάστημά της κατά του Τραμπ και κατηγορώντας τον ότι υποκινεί τον ρατσισμό: «Ο πατέρας μου δεν είναι εγκληματίας ή βιαστής. Είναι βετεράνος» τονίζει η Εύα Λονγκόρια.

Κατά τη γνώμη της ηθοποιού, οι γυναίκες –ειδικά οι Λατίνες– έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν για να εδραιωθούν στο Χόλιγουντ. «Ως φύλο καταλαμβάνουμε λιγότερες δουλειές σε διευθυντικές θέσεις συγκριτικά με τους άνδρες από ό,τι πριν από δύο χρόνια» λέει, ανήσυχη για την κοινωνία, που δείχνει να κάνει βήματα πίσω. «Οι άνθρωποι βλέπουν το Χόλιγουντ ως μια προοδευτική κοινότητα, αλλά δεν είναι… Νομίζω ότι είμαστε περισσότερο ενήμεροι, χάρη στα κινήματα #MeToo και Time’s Up, για το τι είναι κατάλληλο σε περιβάλλοντα εργασίας. Αυτό άλλαξε το παιχνίδι για τον κλάδο μας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν. Εχει οδηγήσει σε προσλήψεις περισσότερων γυναικών; Δεν νομίζω».

Περιστασιακά γίνεται λόγος για μια επιστροφή της σειράς «Νοικοκυρές σε απόγνωση», ωστόσο η ηθοποιός πιστεύει ότι είναι μάλλον απίθανο να συμβεί. «Θα ήμουν η πρώτη που θα συμμετείχε» παραδέχεται. «Μου λείπει η Γκάμπι. Μου λείπουν τα κορίτσια. Μου λείπει η Γουιστέρια Λέιν. Αλλά έχω μιλήσει με τον Μαρκ Τσέρι (ο οποίος δημιούργησε το σίριαλ) αρκετά για αυτό. Το μεγάλο του θέμα είναι: “Τι άλλο να γράψουμε για τις “Νοικοκυρές σε απόγνωση”; Σεναριακώς, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εξερευνήσει πλήρως αυτούς τους χαρακτήρες».

Αν και έχει ακόμα δύο χρόνια μέχρι να κλείσει τα 50, συχνά αναφέρεται στον εαυτό της ως «πενηντάρα». «Εχω γερό σκαρί, αλλά όλοι θα γεράσουμε» λέει. «Θα γίνει. Μου άρεσε όταν κάποιος είπε: “Η Εύα Λονγκόρια φαίνεται σήμερα μεγαλύτερη από όταν ήταν στο “Νοικοκυρές σε Απόγνωση”. “Φυσικά, και φαίνομαι μεγαλύτερη” σκέφτηκα. “Αφού είμαι μεγαλύτερη! Το σίριαλ τελείωσε το 2012! Ολοι γεράσαμε από τότε”» σχολιάζει. «Νομίζω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η κοινωνία ασκούν μεγάλη πίεση στις γυναίκες για το πώς πρέπει να δείχνουν. Ευτυχώς δεν με νοιάζει».

Και δεν λέει ψέματα. Η Λονγκόρια δημοσιεύει συχνά βίντεο μαγειρικής στο Instagram, όπου παρουσιάζεται χωρίς μακιγιάζ. «Βλέπω ότι μου γράφουν στα σχόλια “Είσαι τόσο γενναία που δεν φοράς μακιγιάζ” και λέω μέσα μου: “Γενναία; Αν πρέπει να κάνω μακιγιάζ για να αντιμετωπίσω τον κόσμο, τότε σιγά μην το κάνω!”. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο κανόνας».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημοσίευσε ένα βίντεο από το σπίτι της, με την ίδια να προσπαθεί να βάψει μόνη της τις ρίζες των μαλλιών της, οι οποίες είχαν γκριζάρει. Το βίντεο έγινε viral. «Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έδειξα τον εαυτό μου να βάφω τα μαλλιά μου, που έχουν ασπρίσει. Εχω γκρίζα μαλλιά από τα 15 μου!» λέει με χαρακτηριστική άνεση. «Δεν είναι κάτι για το οποίο ντρέπομαι».

Παραδέχεται ότι σήμερα νιώθει πολύ πιο σίγουρη για την εμφάνισή της από ό,τι ένιωθε πριν από 30 χρόνια. «Τα 50 είναι τα νέα 20!» τονίζει. «Δεν είναι μια ηλικία για να τη φοβάσαι! Είδατε την JLo όταν έκλεισε τα 50 τι όμορφη φωτογράφιση έκανε; Και η Γκουίνεθ Πάλτροου;» λέει. Ξαφνικά, προς το τέλος της συζήτησης, της έρχεται μια ιδέα και αρχίζει να γελάει. «Οταν γίνω 50, θέλω να φωτογραφηθώ να μπαίνω σε ένα lowrider (αυτοκίνητο) φορώντας στρινγκ». Αστειεύεται, φυσικά. Ή, τουλάχιστον, αυτό κατάλαβαν οι Times.


Το φιλμ «Flamin’ Hot» είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση στο Disney+ από τις 9 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...