245
Pratt's Λονδίνου: το ανδρικό οχυρό που έπεσε εκ των έσω | Google Streetview

Επεσε ένα από τα τελευταία ανδρικά οχυρά στο Νησί

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2023, 18:54
Pratt's Λονδίνου: το ανδρικό οχυρό που έπεσε εκ των έσω
|Google Streetview

Επεσε ένα από τα τελευταία ανδρικά οχυρά στο Νησί

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2023, 18:54

Η βρετανική «λέσχη για άνδρες» Pratt’s, που ιδρύθηκε πριν από 166 χρόνια στο Λονδίνο και στα μέλη της περιλαμβάνονται και εν ενεργεία βουλευτές, αποφάσισε να ενταχθεί στο «κίνημα αφύπνισης» και να ανοίξει τις πύλες της και στις γυναίκες. Το γεγονός πανηγύρισε η Corriere della Sera μόλις διάβασε τα καθέκαστα στον Guardian.

«Την απόφαση του ιδιοκτήτη ακολούθησαν παραιτήσεις των μελών της λέσχης, ενώ πυροδοτήθηκε συζήτηση περί πιθανής μεταρρύθμισης και στις υπόλοιπες λέσχες του είδους, που εξακολουθούν να μη δέχονται γυναίκες.

»Αρχισε και μία εκστρατεία για να πειστεί ένας άλλος ιστορικός σύλλογος, η λέσχη Garrick, να σταματήσει να κάνει διακρίσεις κατά των γυναικών. Στην τελευταία είναι μέλος και ο υπουργός Ισων Ευκαιριών Μάικλ Γκόουβ, κάτι που συνιστά θεμελιώδη αντίφαση.

»Οι αλλαγές στην Pratt’s, μέλη της οποίας είναι οι συντηρητικοί βουλευτές Νίκολας Σομς, Ούγκο Σουάιρ και Κουάσι Κουάρτενγκ, έγιναν τον περασμένο Μάιο με απόφαση του ιδιοκτήτη Γουίλιαμ Κάβεντις, χωρίς καμία διαβούλευση με τα μέλη.

»Πάντως τα μέλη της λέσχης μπορούν να είναι ήσυχα: προς το παρόν καμία γυναίκα δεν θα γίνει δεκτή εκεί, αφού η διαδικασία εγγραφής προβλέπει υποψηφιότητα υποστηριζόμενη από 25 μέλη», κατέληξε η Corriere.

Τα βρετανικά ταμπλόιντ έγραψαν ότι εν μέρει η λέσχη Pratt’s ενέπνευσε τον Ιαν Φλέμινγκ να φτιάξει τη λέσχη «Blades» του πράκτορα 007, 100% φανταστική φυσικά. Ορισμένοι από τους αντιδρώντες άρρενες χαρακτήρισαν την αλλαγή που επήλθε ντροπή, και δήλωσαν με στόμφο: «Σε έναν κόσμο ελαχίστων απολαύσεων, οι κανόνες που κάποτε αφορούσαν τη συμμετοχή στο Pratt’s ήταν μία από αυτές. Αυτό είναι το τέλος του Pratt’s όπως το ξέρουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...