585
Ο Τριτ Γουίλιαμς σε μια από τις πολλές εμφανίσεις του στην TV, εδώ για την αστυνομική σειρά «Blue Bloods» | Photo by John Paul Filo/CBS via Getty Images

Νεκρός σε τροχαίο στα 71 του, ο ηθοποιός Τριτ Γουίλιαμς

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2023, 10:28
Ο Τριτ Γουίλιαμς σε μια από τις πολλές εμφανίσεις του στην TV, εδώ για την αστυνομική σειρά «Blue Bloods»
|Photo by John Paul Filo/CBS via Getty Images

Νεκρός σε τροχαίο στα 71 του, ο ηθοποιός Τριτ Γουίλιαμς

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2023, 10:28

Στο πένθος βυθίστηκε το Χόλιγουντ καθώς ο Τριτ Γουίλιαμς (Treat Williams), ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της αμερικανικής τηλεόρασης αλλά και με σημαντικές παρουσίες στη μεγάλη οθόνη, σκοτώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε τροχαίο με τη μοτοσικλέτα του κοντά στο Ντόρσετ στο Βερμόντ των ΗΠΑ. Ηταν 71 ετών.

Ο θάνατος του Γουίλιαμς επιβεβαιώθηκε με δήλωση της οικογένειάς του, σύμφωνα με το πρακτορείο APA. Η αστυνομία του Βερμόντ ανέφερε ότι έκλεισε ο δρόμος κοντά στο Ντόρσετ λόγω του τροχαίου δυστυχήματος στις 5:24 μ.μ. Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο του Ολμπανι.

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Τριτ Γουίλιαμ πέθανε στο Ντόρσετ, μετά από θανατηφόρο δυστύχημα με μηχανή. Οπως μπορείτε να φανταστείτε, είμαστε συγκλονισμένοι και πολύ στενοχωρημένοι αυτή τη στιγμή. Ο Τριτ ήταν γεμάτος αγάπη για την οικογένειά του, για τη ζωή του και για την τέχνη του και ήταν πραγματικά υπέροχος σε όλα.

»Είναι όλα τόσο σοκαριστικά αυτή τη στιγμή, αλλά σας παρακαλούμε να ξέρετε ότι ο Tριτ αγαπήθηκε πολύ και βαθιά και είχε τον σεβασμό της οικογένειάς του και όλων όσων τον γνώριζαν. Είμαστε συντετριμμένοι και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της στιγμής καθώς αντιμετωπίζουμε τη θλίψη μας. Σε όλους τους θαυμαστές του, να ξέρετε ότι ο Treat σας εκτιμούσε όλους και παρακαλώ συνεχίστε να τον έχετε μέσα στις καρδιές και τις προσευχές σας».

Ο Γουίλιαμς δεν είναι ένα τυχαίο όνομα της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος. Υπήρχε μια εποχή που ήταν ένας ανερχόμενος αστέρας. Γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου 1951 στο Κονέκτικατ, αποφοίτησε από το Franklin and Marshall College στην Πενσιλβάνια πριν ακολουθήσει την καριέρα του ηθοποιού. Εκανε το ντεμπούτο του στην οθόνη το 1975 με έναν ρόλο στην ταινία «Deadly Hero», είχε ένα πέρασμα από την περιπέτεια «The Eagle Has Landed» του Τζον Στέρτζες, προτού πάρει, σε ηλικία 28 ετών, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο αντιπολεμικό μιούζικαλ του Μίλος Φόρμαν, «Hair» –για αυτή την ερμηνεία του ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα.

Ο Τριτ Γουίλιαμς στο «Hair» (1979)

Δύο χρόνια αργότερα, το 1981, ήταν ξανά υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε κινηματογραφική ταινία, για την ερμηνεία του στο αστυνομικό θρίλερ «Prince of the City» του Σίντνεϊ Λιούμετ.

Στο «Prince of the City» του Λιούμετ

Ο Γουίλιαμς ήταν ένας αγαπημένος ηθοποιός για τους αμερικανούς κινηματογραφιστές: συνεργάσιμος και αποτελεσματικός. Μεταξύ άλλων ταινιών, έπαιξε στο «Smooth Talk», το οποίο κυκλοφόρησε το 1985 και του χάρισε μια υποψηφιότητα για το Independent Spirit,  στο «Deep Rising» της δεκαετίας του ’90 και στο γουντιαλενικό «Hollywood Ending» το 2002.

Με την Τέα Λεόνι στο «Hollywood Ending» το 2002

Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας χαρακτηριστικός και αναγνωρίσιμος ρολίστας στο σινεμά, ο Τριτ Γουίλιαμς έγινε ευρύτερα γνωστός από την τηλεόραση και τη συμμετοχή του στη σειρά (Εβεργουντ, η μικρή μας πόλη» («Everwood»), όπου εμφανίστηκε για τέσσερις σεζόν. Κέρδισε μία υποψηφιότητα στα Screen Actors Guild, στην κατηγορία καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική σειρά.

Το καστ του «Everwood» – αριστερά ο Γουίλιαμς

Συμμετείχε συχνά με έκτακτες εμφανίσεις σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων «White Collar», «Chicago Fire», «We Own This City» και «Blue Bloods», ενώ από το 2016 έως το 2022 πρωταγωνιστούσε στη δημοφιλή σειρά του Netflix «Chesapeake Shores».

Με την Νταϊάν Λαντ και την Μπάρμπαρα Νίβεν στο «Chesapeake Shores» του Netflix

Hταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, τους Τζιλ και Ελινορ Γουίλιαμς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...