403
| In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Τελικά δεν «κλείνει η ΕΣΗΕΑ» το Documento;

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 23:00
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Τελικά δεν «κλείνει η ΕΣΗΕΑ» το Documento;

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 23:00

Στην απόφαση να μην κλείσει η εφημερίδα Documento φέρεται να κατέληξε ο εκδότης της, Κώστας Βαξεβάνης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη τη Δευτέρα από την πλευρά των εργαζομένων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση – ψήφισμα που υιοθέτησαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στο Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr, ο εκδότης δήλωσε στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, «ότι η πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας».

Ο ίδιος κοινοποίησε στο Twitter ανάρτηση ενημερωτικού ιστοτόπου ο οποίος έκανε λόγο για «απόφαση του Κώστα Βαξεβάνη να κρατήσει ανοιχτή την εφημερίδα».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Κώστας Βαξεβάνης είχε αποστείλει επιστολή στην κυρία Αντωνιάδου λέγοντάς της ότι η διοίκηση του σωματείου και η ίδια προσωπικά (!) έφεραν την «την ευθύνη για το τέλος του Documento».

Ως αιτία για το «τέλος» αυτό είχε προβάλει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στην απόλυση δημοσιογράφου με μακρά θητεία στην εφημερίδα, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά δεδομένου ότι η Ενωση Συντακτών δεν παρενέβη δημόσια –με ανακοίνωσή της ή κηρύσσοντας στάση εργασίας– ούτε, βέβαια, από μόνη της: οι συνάδελφοι της Αφροδίτης Ερμίδη, της δημοσιογράφου που απολύθηκε, ήταν εκείνοι που κατήγγειλαν το γεγονός.

Σε συνέχεια των παραπάνω η συνέλευση των εργαζομένων στα Μέσα του κ. Βαξεβάνη επέμεινε τη Δευτέρα στο αίτημα να υπάρξει ενημέρωση για το «μέλλον του ομίλου», το προσωπικού του οποίου ανησυχεί για τις εξελίξεις εδώ και ημέρες.

Παράλληλα, και μεταξύ άλλων, έστειλε το μήνυμα πως ο αγώνας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων συνεχίζεται και πως «καμία απόλυση» δεν θα γίνει δεκτή.

Αναλυτικά, το ψήφισμα της συνέλευσης, όπως αναρτήθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι στο Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr μετά και τη δήλωση του εκδότη προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων ότι η πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας αποφάσισαν τα εξής:

1) Επιθυμία όλων είναι να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας.

2) Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση.

3) Αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τον εκλεγμένο εκπρόσωπό μας.

4) Είναι αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του εκδότη και του εκπροσώπου των εργαζομένων.

5) Καλούμε τον εκδότη να ενημερώσει το σύνολο των εργαζομένων για το μέλλον του ομίλου Documento.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από 49 εργαζόμενους του ομίλου Documento».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...