584
Εξωτερική άποψη της Βιβλιοθήκης του Αμπερντίν, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον | YouTube

ΗΠΑ: Επέστρεψε βιβλίο στην τοπική Βιβλιοθήκη μετά από 81 χρόνια!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 12:19
Εξωτερική άποψη της Βιβλιοθήκης του Αμπερντίν, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον
|YouTube

ΗΠΑ: Επέστρεψε βιβλίο στην τοπική Βιβλιοθήκη μετά από 81 χρόνια!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 12:19

Στις 16 Μαρτίου του 1942, ένας επισκέπτης της Βιβλιοθήκης του Αμπερντίν, στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσινγκτον, πήρε ένα βιβλίο για να το διαβάσει στο σπίτι. Επρεπε να το επιστρέψει δύο εβδομάδες αργότερα, όπως έγραφε η σφραγίδα του βιβλιοθηκάριου στην πρώτη σελίδα.

Το βιβλίο ήταν «Η τριλογία του Μπάουντι», των Τσαρλς Νόρντοφ και Τζέιμς Νόρμαν Χολ, του 1932, που εξιστορούσε όσα εξελίχθηκαν πριν, στη διάρκεια και μετά την πειρατεία που έχει μείνει στην Ιστορία.

Για κάποιο λόγο, το βιβλίο δεν επιστράφηκε στην ώρα του. Μπορεί να έφταιγε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, που είχε επεκταθεί πρόσφατα και στον Ειρηνικό, μπορεί και κάτι πιο ασήμαντο.

Τελικά, το βιβλίο έφτασε ξανά στα ράφια της βιβλιοθήκης, με μία μικρή καθυστέρηση: 81 χρόνια!

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπραντ Μπίταρ, κάτοικος της Ολυμπίας της Ουάσινγκτον, βρήκε τον τόμο σε αντικείμενα που είχαν μείνει στο κλειστό πλέον οικογενειακό κατάστημα στο γειτονικό Χόκιαμ.

Ο Μπίταρ είναι συλλέκτης παλιών αντικειμένων ιστορικής αξίας και καθώς έψαχνε τις κούτες στο μαγαζί, βρήκε το βιβλίο. Η πρώτη του σκέψη ήταν ότι η Βιβλιοθήκη του Αμπερντίν δεν θα έδειχνε ενδιαφέρον για το βιβλίο, παρόλα αυτά αποφάσισε να το επιστρέψει.

Η Αννα Λίσα Ράσμουσεν, από τη βιβλιοθήκη, είπε στο CNN, ότι ο εργαζόμενος που παρέλαβε το βιβλίο, έμεινε έκπληκτος όταν είδε τη σφραγίδα.

Το πρόστιμο για την αργοπορία είχε φτάσει τα 480 δολάρια, όμως η διεύθυνση είχε αποφασίσει από το 2020 να τα καταργήσει ώστε να διευκολύνει όσους ήθελαν να δανειστούν βιβλία.

Οι αρμόδιοι έκαναν σχετική ανάρτηση με τη φωτογραφία του βιβλίου στο Instagram προτρέποντας όσους έχουν βιβλία που έχουν ξεχάσει σπίτι τους και μαζεύουν σκόνη, να τα επιστρέψουν στη βιβλιοθήκη χωρίς να ανησυχούν ότι θα πληρώσουν κάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...