319
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά | INTIMEnews

Τσίπρας: Εργαλειοποιείται η ΕΥΠ – «πρόβα τζενεράλε» οι δηλώσεις Μπακογιάννη, δεν αφορούν μόνο τη μειονότητα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 11:32
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά
|INTIMEnews

Τσίπρας: Εργαλειοποιείται η ΕΥΠ – «πρόβα τζενεράλε» οι δηλώσεις Μπακογιάννη, δεν αφορούν μόνο τη μειονότητα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 11:32

Στη λογική των καταγγελιών για την ανάδειξη του ζητήματος της Ροδόπης από τη Νέα Δημοκρατία επέμεινε και στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και στοχοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη!

Με αφορμή τα «πυρά» που δέχεται για την ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του «εκλεκτού» του τουρκικού προξενείου Φερχάτ Οζγκιούρ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τρεις ανησυχίες:

-για την ένταξη -όπως είπε- του ευαίσθητου ζητήματος της μουσουλμανικής μειονότητας στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης

-για τη «στοχοποίηση και τους εκβιασμούς» έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας -πρακτική που, όπως κατήγγειλε, διχάζει και πολώνει και μπορεί να δημιουργήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους

-για τον τρόπο που, όπως επίσης κατήγγειλε, εργαλειοποιείται η ΕΥΠ «με στοχευμένες και αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε μέσα ενημέρωσης φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις».

Και κλιμακώνοντας την αντίδρασή του για τις δηλώσεις της βουλευτού Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, κατά τη συνομιλία της (δείτε τη κάτω) με κατοίκους της Βυρσίνης Ροδόπης την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας έκανε  λόγο για «ωμό εκβιασμό» που μάλιστα έγινε εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες «για να περάσει -όπως είπε- το μήνυμα προς όλο τον λαό».

«Δεν αφορά μόνο τη μουσουλμανική μειονότητα. Είναι μια πρόβα τζενεράλε. Οποιος πολίτης είναι αντίθετος με αυτές τις κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γενικεύοντας έτσι την αντιπαράθεση για το θέμα της μειονότητας που όπως ομολόγησε,«έχει κάνει την Αγκυρα να τρίβει τα χέρια της».

Παρά το χειμαρρώδες του καταγγελτικού του λόγου, πάντως, για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να αφήσει εκτός δηλώσεων οτιδήποτε αφορά την ουσία του ζητήματος: την επιλογή δηλ. υποψηφίων όπως του Φερχατ Οζγκιούρ στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Θράκη, ώστε να μείνει ροζ στον μπλε εκλογικό χάρτη έστω και μία περιφερειακή ενότητα, αυτή της Ροδόπης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...