357
Φωτογραφία από βίντεο που δημοσιοποίησε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, με κατεστραμμένα ουκρανικά άρματα μάχης, ως απόδειξη των όσων αναφέρει στην ανακοίνωσή του | Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

Μόσχα: 300 στρατιώτες και τέσσερα Leopard οι ουκρανικές απώλειες το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2023, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/06/2023, 15:55
Φωτογραφία από βίντεο που δημοσιοποίησε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, με κατεστραμμένα ουκρανικά άρματα μάχης, ως απόδειξη των όσων αναφέρει στην ανακοίνωσή του
|Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

Μόσχα: 300 στρατιώτες και τέσσερα Leopard οι ουκρανικές απώλειες το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2023, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/06/2023, 15:55

Ουκρανικές δυνάμεις που επιχειρούσαν να προελάσουν στις περιφέρειες Ζαπορίζια και Ντονέτσκ απώθησε το Σάββατο ο ρωσικός στρατός, καταφέροντάς τους βαριές απώλειες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας.

«Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στις προαναφερθείσες περιοχές μέσα σε μία ημέρα ήταν έως και 300 στρατιώτες, εννιά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Leopard, και 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμερικανικών Bradley» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ, προσθέτοντας ότι καταστράφηκε επίσης ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο CAESAr – πληροφορίες που είναι αδύνατο να επαληθευθούν.

Οι ουκρανικές δυνάμεις, που έχουν αρχίσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή τους, επιχείρησαν να προελάσουν κοντά στην πόλη Ορνίχιβ και στα σύνορα των περιφερειών Ζαπορίζια και Ντονέτσκ, νότια του χωριού Βελίκα Νοβοσίλκα, προσέθεσε ο Κονασένκοφ.

«Ολες οι επιθέσεις του εχθρού απωθήθηκαν» τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι χτυπήθηκαν από το ρωσικό πυροβολικό δυο ουκρανικοί σχηματισμοί.

Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση κατηγορούν συχνά το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ότι υπερβάλλει για τις ουκρανικές απώλειες και υποβαθμίζει τις ρωσικές.

Ρωσία: Αποκρούσαμε ουκρανική επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα

Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης ότι απέκρουσε μια ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη ενάντια σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο που εκτελούσε περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου που μεταφέρουν ρωσικούς υδρογονάνθρακες στην Τουρκία.

«Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν με έξι τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα ταχύπλοα στο πλοίο “Priazovye” του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Η επίθεση, σύμφωνα με την Μόσχα, συνέβη κατά της διάρκειαςτης νύχτας Σαββάτου-Κυριακής ενώ το ρωσικό πλοίο εκτελούσε την αποστολή του, «θωράκισης της ασφάλειας κατά μήκος των διαδρομών των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας».

Αυτοί οι δύο αγωγοί χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, το πλοίο κατάφερε να καταστρέψει όλα τα ουκρανικά σκάφη και το ίδιο δεν υπέστη ζημιές.

Η Ρωσία είχε αναφέρει στο παρελθόν μια παρόμοια επίθεση στις 24 Μαΐου, όταν το πλοίο περιπολίας «Ivan Khours» δέχτηκε επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα από τηλεκατευθυνόμενα ταχύπλοα, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Μόσχα, κατά τη διάρκεια εκείνης της επίθεσης και της σημερινής, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-4B «πραγματοποιούσε έρευνα στον εναέριο χώρο του κεντρικού τμήματος της Μαύρης Θάλασσας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...