Οι εκλεκτές συγγένειες με το παλάτι μάλλον δεν τους ωφέλησαν από οικονομικής απόψεως. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες αυτόν τον λόγο μετρούν σαν πρωτεύοντα το κέρδος, οπότε ενδέχεται να ξεσπάσει πάλι καμιά τρικυμία μέσα στα σερβίτσια τσαγιού του Μπάκιγχαμ. Η Κάρολ και ο Μάικλ Μίντλετον, γονείς της Κέιτ, συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και μητέρας των παιδιών του, δεν κατάφεραν να προστατέψουν την επιχείρησή τους από τις επιπτώσεις της κορονοϊκής πανδημίας και πούλησαν το «μαγαζάκι» τους: είχε ξεμείνει από τζίρο, ενώ τα χρέη έτρεχαν.
Τι υπηρεσίες πουλούσαν οι Μίντλετον; Πολύχρωμα μπαλόνια, χάρτινα τραπεζομάντηλα, πιάτα και φλιτζάνια, σημαίες ειδικά για τις βασιλικές φιέστες με συμμετοχή λαού, αξεσουάρ πάρτι και τα τοιαύτα. Αν ζούσαν στην Ελλάδα, θα είχαν ένα κατάστημα με εποχικά είδη, νοικιασμένο για λίγα ευρώ κάθε Χριστούγεννα, Απόκριες και Πάσχα, και θα έκαναν οικονομία. Μπορεί να διέθεταν και κανένα παλιό βανάκι μικροπωλητών από δεύτερο χέρι και να έπαιρναν φαλάγγι τα πανηγύρια. Ισως να πουλούσαν και είδη προικός, σε άλλη γειτονιά από τους ανταγωνιστές τσιγγάνους βέβαια. Στο Νησί, όμως, τέτοια πράγματα δεν γίνονται.
Η εταιρεία τους, Party Pieces, ιδρύθηκε από την Κάρολ το 1987, όταν η Κέιτ κόντευε να κλείσει τα πέντε χρόνια ζωής στον μάταιο κόσμο μας. Η κοσμικογράφος της Corriere della Sera σημείωσε ότι η φαεινή ιδέα του εμπορίου τής κατέβηκε όταν δυσκολεύτηκε να βρει δώρο για την κόρη της. Οι πρώτες πωλήσεις ειδών έγιναν ταχυδρομικώς. Η διαφήμιση, όμως, συνεπήρε κατόπιν το καταναλωτικό κοινό και η επιχείρηση μεγάλωσε. Μάλιστα, το 1989 ο Μάικλ εγκατέλειψε τη δουλειά του στην αεροπορική εταιρεία British Airways για να βοηθήσει τη σύζυγό του.
Οταν ο Γουίλιαμ στεφανώθηκε την Κέιτ, η αποτίμηση της επιχείρησης των Μίντλετον ήταν 30 εκατ. στερλίνες – ένα τρελό ποσό. Υστερα ενέσκηψε ο κορονοϊός και τα lockdown και τα πάρτι πήγαν περίπατο, μαζί τους και ο τζίρος του εμπορικού ζεύγους. Δεν μπόρεσαν ούτε καν να πλασάρουν στον Μπόρις Τζόνσον την πραμάτεια τους, όταν εκείνος διοργάνωσε τα παράνομα κορονοπάρτι που του στοίχισαν την εξουσία. Ασφαλώς κάτι θα μπορούσε να κάνει το πλούσιο Μπάκιγχαμ για την περίπτωσή τους, για αυτόν τον λόγο υπάρχει η οικογένεια εξάλλου, όμως με τα λεφτά ούτε οι βασιλιάδες παίζουν, αν και φίλαθλοι.
Οι ζημίες έφθασαν το ένα εκατ. στερλίνες. Αν και η έκτακτη κορονοϊκή δανειοδότηση ήταν γενναία, περί τις 220.000 στερλίνες, η κατάσταση δεν αντιστράφηκε. Η εταιρεία με τα διάφορα τζάντζαλα μάντζαλά της πουλήθηκε σε έναν επιχειρηματία ονόματι Τζέιμς Σινκλέρ για λιγότερο από 180.000 στερλίνες. Αδοξο τέλος για ένα «μαγαζάκι» που έκανε απίστευτους τζίρους με φτηνοπράματα.
Το ρεπορτάζ της Corriere έκλεισε με την ευχή να καλοπεράσουν οι Μίντελετον κατά τη συνταξιοδότησή τους, παίζοντας με τα εγγόνια τους, με τα παιδιά της Κέιτ και με εκείνα της αδελφής της, Πίπα.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News