229
Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση για τις κυβερνοεπιθέσεις μετά το νέο πλήγμα στα συστήματα του ΥΠΑΙΘ το πρωί της Τρίτης | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύσκεψη υπό τον Σαρμά για τις κυβερνοεπιθέσεις: «Παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2023, 21:27
Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση για τις κυβερνοεπιθέσεις μετά το νέο πλήγμα στα συστήματα του ΥΠΑΙΘ το πρωί της Τρίτης
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύσκεψη υπό τον Σαρμά για τις κυβερνοεπιθέσεις: «Παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2023, 21:27

Ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς μετά τα σοβαρά, όπως τα χαρακτήρισε το Μέγαρο Μαξίμου, περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, «οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων».

Κατά την ίδια ανακοίνωση «διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τρίτη υπήρξε νέα συντονισμένη κυβερνοεπίθεση προς το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας), αυτή τη φορά όμως όχι μόνο κατά του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά του συνόλου του δικτύου του ΕΔΥΤΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η λειτουργία του συστήματος αποκαταστάθηκε γρήγορα, αλλά και πάλι σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσβαση των σχολείων μετά την επαναφορά του.

Πηγές του υπουργείου υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφεραν ότι η επίθεση είναι υποκινούμενη και μάλιστα χρηματοδοτούμενη, με το κόστος της να εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 200.000 ευρώ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης για την υπόθεση, σε συνέχεια της σχετικής παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η οποία διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...