275
| Menelaos Myrillas / SOOC

Ενδοσχολικές εξετάσεις Λυκείων: Ούτε σήμερα λειτουργεί η Τράπεζα Θεμάτων

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2023, 10:14
| Menelaos Myrillas / SOOC

Ενδοσχολικές εξετάσεις Λυκείων: Ούτε σήμερα λειτουργεί η Τράπεζα Θεμάτων

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2023, 10:14

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν και την Τρίτη στη διενέργεια των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του Λυκείου – μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη μετάδοση των θεμάτων τη Δευτέρα (εδώ)- καθώς από νωρίς το πρωί είναι αδύνατη η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων, για να αντλήσουν τα θέματα των εξετάσεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως υποστήριξαν και τη Δευτέρα σε κοινή τους ανακοίνωση (εδώ) τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι σε εξέλιξη νέα κυβερνοεπίθεση σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) – στις υποδομές του οποίου βασίζεται η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων.

Αλλά και ο γενικός γραμματέας του του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για νέα κυβερνοεπίθεση που προκαλεί προβλήματα στην πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Οπως είπε ο  κ. Κόπτσης, η πλατφόρμα δεχόταν ταυτοχρόνως 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο από τους χάκερ και την Τρίτη ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να ξεπεραστεί το πρόβλημα – κατά πληροφορίες από το πρωί της Τρίτης αφορά περίπου το 80% των σχολείων- , ενώ για μία ακόμη φορά επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς το σύστημα μετάδοσης θεμάτων στις Πανελλήνιες είναι διαφορετικό από αυτό των Λυκείων και  δεν μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου τύπου κακόβουλες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η κακόβουλη επίθεση έχει απομονωθεί ήδη, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...