178
| In Time News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 21:11
|In Time News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 21:11

Τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου κάλεσε σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 11:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 37 του Συντάγματος (παρ. 3 εδάφιο γ΄), όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης.

Προηγήθηκε η κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, με την τελευταία να επιστρέφεται στην Πρόεδρο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Το μεσημέρι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε επιστρέψει αμέσως στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δεύτερη διερευνητική εντολή.

Εάν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Σε περίπτωση αποτυχίας, θα αναθέσει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας, ή του Aρείου Πάγου, ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου, τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών θεωρείται η 25η Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...