314
|

Συνεχίζεται η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 18:22

Συνεχίζεται η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 18:22

Συνέχιση της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας το Ειδικό Δικαστήριο Πάταξης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα της Αλβανίας.

Οι δύο προφυλακισθέντες δεν παρευρέθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης. Η υπεράσπιση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζήτησε την αποφυλάκισή τους επικαλούμενη, εκτός των άλλων και λόγους υγείας. Όπως είναι γνωστό ο Παντελής Κοκαβέσης βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Τιράνων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Και ο Φρέντι Μπελέρης μεταφέρθηκε από την Κυριακή στις φυλακές των Τιράνων και υπέβαλε στο δικαστικό σώμα ιατρικές επιβεβαιώσεις ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αλλά δεν ελήφθησαν υπόψη.

Στη δίκη δεν παρευρέθηκε κανένα τρίτο πρόσωπο. Τα μέλη της οικογένειας δεν επιτράπηκαν, ενώ απουσίασε αυτή τη φορά και η πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα.

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα στην είδηση για την παραμονή του Μπελέρη στη φυλακή, σημειώνοντας πως «η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον δημάρχου Χειμάρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Αν δεν υπάρξει αλλαγή της απόφασης προφυλάκισης από ανώτερα δικαστικά όργανα στη χώρα, οι Μπελέρης και Κοκαβέσης θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης και εκδίκασης της υπόθεσης από το ίδιο Δικαστήριο.

Η εξέλιξη αυτή βάζει σε περιπέτειες το θέμα του χρίσματος του δημάρχου του Φρέντι Μπελέρη, το οποίο άλλωστε δεν επισημοποιήθηκε ακόμα από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αρμόδια για την επιβεβαίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Την ίδια ώρα, σε ένα μήνυμα στο Twitter, η αλβανίδα υπουργός Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στις Βρυξέλες υποστήριζοντας ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν και την υπόθεση Μπελέρη και σημειώνοντας ότι η υπόθεση αυτή, ανήκει στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι, πρόσθεσε, ούτε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά ούτε και πολιτικό ζήτημα που επηρεάζει τις διμερείς σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...