354
Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών | In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν θα παραλάβει την εντολή ο Αλέξης Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 16:27
Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών
|In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν θα παραλάβει την εντολή ο Αλέξης Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 16:27

Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, του πρώτο κομματικού οργάνου το οποίο κλήθηκε να διαχειριστεί την εκλογική συντριβή της παράταξης.

Πηγές της Κουμουνδούρου άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας και στη συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα πληροφορίες ανέφεραν ότι ορισμένα στελέχη βάζουν στο τραπέζι ακόμη και την πραγματοποίηση ενός Συνεδρίου του κόμματος, μέσα στο καλοκαίρι, μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση η οποία πιθανότατα θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου δεν φαίνεται να τέθηκε ζήτημα ηγεσίας, ενώ το στίγμα της στρατηγικής του κόμματος στο εξής, και βάσει όσων συζητήθηκαν, αναμενόταν να δοθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, σε on camera δήλωσή του.

Το βράδυ της Κυριακής ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι θα δρομολογηθούν αλλαγές στη στρατηγική και στον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δεύτερων εκλογών.

«Οι αγώνες έχουν και οι νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται», σημείωσε στις δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του κόμματος (περισσότερα εδώ).

Τέλος, το ρεπορτάζ από την Κουμουνδούρου ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη για να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, αλλά ότι δεν θα την αξιοποιήσει, δεδομένου του σαφούς μηνύματος της κάλπης, η οποία ανέδειξε πρώτο κόμμα τη ΝΔ, με είκοσι μονάδες να τη χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής των εκλογών της 21ης Μαΐου, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την οποία τον ενημέρωσε ότι επιστρέφει τη διερευνητική εντολή που έλαβε νωρίτερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε η χώρα να πάει ξανά σε εκλογές τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...