712
Ο Τζέφρι Επστάιν και, δεξιά, ο Μπιλ Γκέιτς, με την πρώην σύζυγο του Μελίντα | CreativeProtagon/Getty Images/Facebook

Ο Επστάιν εκβίαζε τον Μπιλ Γκέιτς επειδή είχε εξωσυζυγική σχέση

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 19:41
Ο Τζέφρι Επστάιν και, δεξιά, ο Μπιλ Γκέιτς, με την πρώην σύζυγο του Μελίντα
|CreativeProtagon/Getty Images/Facebook

Ο Επστάιν εκβίαζε τον Μπιλ Γκέιτς επειδή είχε εξωσυζυγική σχέση

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 19:41

Ο καταδικασμένος για μαστροπεία και διακίνηση ανηλίκων Τζέφρι Επστάιν προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από τον πολυδισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς για την εξωσυζυγική του σχέση με μια ρωσίδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Wall Street Journal

Μιλώντας στην WSJ, πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν ότι αφού ο Επστάιν έμαθε για τη σχέση του συνιδρυτή της Microsoft με τη ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ Μίλα Αντόνοβα, άρχισε να απειλεί και να εκβιάζει τον Γκέιτς και του ζήτησε να καλύψει τα έξοδα της εκπαίδευσης της Αντόνοβα στην κωδικοποίηση λογισμικού, τα οποία είχε πληρώσει ο Επστάιν.

Η απειλή του Επστάιν προς τον Γκέιτς ήρθε με τη μορφή ενός email που του έστειλε το 2017, αφού προηγουμένως είχε αποτύχει να πείσει τον Γκέιτς να συμμετάσχει σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο που προσπάθησε να δημιουργήσει, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο Γκέιτς γνώρισε την Αντόνοβα το 2010, όταν εκείνη ήταν λίγο πάνω από 20 ετών. Οι δύο τους έπαιζαν μπριτζ. Σε ένα βίντεο του 2010, η Αντόνοβα περιέγραψε τους αγώνες τους: «Δεν τον κέρδισα, αλλά προσπάθησα να τον κλωτσήσω κάτω από το τραπέζι», είπε.

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε η WSJ, η Αντόνοβα ήθελε να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης μπριτζ και προσπαθούσε να εξασφαλίσει κεφάλαια. Μέσω του Μπόρις Νίκολιτς, στενού συμβούλου του Γκέιτς, η Αντόνοβα παρουσιάστηκε στον Επστάιν για να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει κεφάλαια για την πρωτοβουλία της, η οποία προσπάθησε να «προωθήσει το μπριτζ, δημιουργώντας ποιοτικά σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους παίκτες».

Η Αντόνοβα και ο Νίκολιτς συνάντησαν τον Επστάιν στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2013. Εκεί η Αντόνοβα τού παρουσίασε τις προτάσεις της για συγκέντρωση κεφαλαίων και ζήτησε μισό εκατομμύριο δολάρια. Ο Επστάιν τελικά δεν επένδυσε στην πρωτοβουλία. Ωστόσο, η Αντόνοβα συνέχισε να μένει σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη που της παρείχε ο Επστάιν. «Δεν είχα σχέσεις μαζί του ή με κανέναν άλλο όσο έμενα εκεί», είπε η ίδια. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κάποια στιγμή ο Επστάιν πλήρωσε τα μαθήματα της Αντόνοβα, σε σχολή προγραμματισμού. «Ο Επστάιν συμφώνησε να πληρώσει και πλήρωνε απευθείας τη σχολή», είπε η ίδια στην WSJ. «Δεν μου ζήτησε κάτι σε αντάλλαγμα, δεν ξέρω γιατί το έκανε. Οταν τον ρώτησα, μου είπε ότι είναι πλούσιος και θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους».

Tο 2019, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Επστάιν για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου και συνωμοσία για διάπραξη σεξουαλικής εμπορίας (New York State Division of Criminal Justice Services/Handout via REUTERS)

Την εποχή που η Αντόνοβα προσπαθουσε να φτιάξει την πλατφόρμα της, ο Επστάιν προσπαθούσε να αντλήσει κεφάλαια για το φιλανθρωπικό του ταμείο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, ο Επστάιν προσπαθούσε να δημιουργήσει το φιλανθρωπικό του ταμείο με την τράπεζα JP Morgan, κάτι που απαιτούσε από διάφορους εκατομμυριούχους να κάνουν μια ελάχιστη συνεισφορά 100 εκατομμυρίων δολαρίων και να του πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές.

Το ταμείο υποτίθεται ότι ήταν ένας τρόπος για τον Επστάιν να ξαναχτίσει τη φήμη του, αφού είχε δηλώσει ένοχος το 2008 για εξώθηση ανηλίκου στην πορνεία. Βασικός δωρητής του ταμείου του θα ήταν ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο Επστάιν έστελνε e-mails στα στελέχη της JP Morgan, με τα οποία εμφανιζόταν ως στενός σύμβουλος του Γκέιτς, αλλά δεν κοινοποιούσε την αλληλογραφία αυτήν στον ίδιον τον Γκέιτς.

Μιλώντας στην εφημερίδα, εκπρόσωπος της JP Morgan είπε: «Δεν τον χρειαζόμασταν για να μας φέρει σε επαφή με τον Γκέιτς. Σήμερα ευχόμαστε να μην είχαμε ποτέ καμία επαφή μαζί του».

Εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε ότι «ο Επστάιν δεν εργάστηκε ποτέ για τον Μπιλ Γκέιτς και έλεγε ψέματα για τη σχέση τους στην JP Morgan και άλλους».

Το 2017, ο Επστάιν έστειλε ένα e-mail στον Γκέιτς για την Αντόνοβα, μετά τη λήξη της εξωσυζυγικής σχέσης τους, είπαν στο WSJ άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Στο μήνυμα, ο Επστάιν ζήτησε από τον Γκέιτς να του επιστρέψει τα έξοδα της εκπαίδευσης της Αντόνιβα.

«Το νόημα του μηνύματος ήταν ότι ο Επστάιν γνώριζε για την σχέση και μπορούσε να τον εκθέσει», ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε ότι ο ιδρυτής της Microsoft «δεν είχε οικονομικές συναλλαγές με τον Επστάιν».

Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Επστάιν για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου και συνωμοσία για διάπραξη σεξουαλικής εμπορίας. Ο Επστάιν αρνήθηκε τις κατηγορίες και την καταβολή εγγύησης. Πέθανε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, μήνες αργότερα, όσο βρισκόταν υπό κράτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...