260
O Ολαφ Σολτς με τη δερμάτινη τσάντα του στη γερμανική Βουλή | Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Δύο μουσεία θέλουν τη διάσημη τσάντα του Ολαφ Σολτς

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 19:45
O Ολαφ Σολτς με τη δερμάτινη τσάντα του στη γερμανική Βουλή
|Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Δύο μουσεία θέλουν τη διάσημη τσάντα του Ολαφ Σολτς

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 19:45

Επί 40 χρόνια ο Ολαφ Σολτς κρατάει παντού την ίδια δερμάτινη τσάντα που περιέχει σημειώσεις, γυαλιά ανάγνωσης, το αρχείο μελών του κόμματός του και συχνά ένα βιβλίο: ένα μυθιστόρημα του Τόμας Μαν ή του Γκίντερ Γκρας, ή κάποιο βιβλίο ιστορίας.

Καγκελάριος της Γερμανίας πλέον, ο Σολτς συνεχίζει να εμφανίζεται με την ολοένα και πιο ταλαιπωρημένη τσάντα, η οποία έχει ταξιδέψει μαζί του στο Κίεβο, την Ουάσιγκτον και το Τόκιο.

Για έναν άνδρα που φημίζεται για την ιδιωτικότητά του και τις διακριτικές του εμφανίσεις, η τσάντα είναι ό,τι κοντινότερο σε σήμα κατατεθέν του Σολτς: Σύμβολο ενός πολιτικού που αγαπάει τη ρουτίνα, την επιμέλεια και τον επαγγελματισμό. Η τσάντα έχει πάρει τέτοια δημοσιότητα που δύο ιδρύματα ήδη τη διεκδικούν για τις συλλογές τους, σύμφωνα με τους Times.

Το House of History στη Βόννη, ένα μουσείο που έχει ως αντικείμενό του τη μεταπολεμική Γερμανία, θέλει να προσθέσει την τσάντα σε μια συλλογή που περιλαμβάνει τους καφέ κοτλέ καναπέδες του Χέλμουτ Κολ και το κινητό τηλέφωνο Siemens S55 της Ανγκελα Μέρκελ.

Η αντίπαλη προσφορά προέρχεται από το Ιδρυμα Friedrich Ebert, μια δεξαμενή σκέψης που στην πραγματικότητα λειτουργεί ως η σκιώδης διπλωματική υπηρεσία για το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Σολτς.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Σολτς σχεδιάζει να παραδώσει την τσάντα σύντομα. Παραμένει προσκολλημένος σε αυτήν και οι βοηθοί του λένε ότι είναι βέβαιος ότι θα παραμείνει στην εξουσία μετά τις επόμενες εκλογές, το 2025.

«Είναι πρακτική. Μπορείς να χωρέσεις πολλά σε αυτήν», είπε κάποτε ο Σολτς για την τσάντα του. «Μερικοί από τους συναδέλφους μου πιστεύουν ότι έχει φθαρεί. Εγώ λέω απλώς ότι είναι παλαιωμένη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...