237
O σερραϊκός λαός επέλεξε και πάλι Καραμανλή παρά τη «σφήνα» Τσίπρα | CreativeProtagon

Καθαρή πρωτιά Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες παρά την κάθοδο Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 23:55
O σερραϊκός λαός επέλεξε και πάλι Καραμανλή παρά τη «σφήνα» Τσίπρα
|CreativeProtagon

Καθαρή πρωτιά Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες παρά την κάθοδο Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 23:55

Η υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες είχε γίνει αντικείμενο δριμύτατης κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, που μάλιστα επέλεξε να κατέλθει υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια ώστε να καταγγείλει την απόφαση του παραιτηθέντος -εξαιτίας της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών- υπουργού Μεταφορών να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο του σερραϊκού λαού.

«Είναι άδικο», έλεγε σε προεκλογική του συγκέντρωση,  «για τους Σερραίους να θέλουν κάποιοι ο σερραϊκός λαός να είναι αυτός που θα ξεπλύνει τη μεγάλη τραγωδία, ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, την τραγωδία των Τεμπών. Είναι άδικο για τους Σερραίους, να θέλουν κάποιοι ο σερραϊκός λαός να είναι αυτός που θα ξεπλύνει μία μεγάλη τραγωδία, ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεπλυθεί. Είναι άδικο ο σερραϊκός λαός να μνημονεύεται σε σχέση με τον Καραμανλή των Τεμπών».

Ο σερραϊκός λαός όμως στον οποίο απευθυνόταν ο κ. Τσίπρας, είχε διαφορετική άποψη και τελικά έδωσε μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και καθαρή πρωτιά στον Κώστα Αχ. Καραμανλή (με πάνω από 23.000 ψήφους και με δεύτερο λίγο πιο πίσω τον Τάσο Χατζηβασιλείου).

Στο 96% της ενσωμάτωσης, το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος ξεπερνά το 47% (κατά τι μειωμένο από το 48,04% στις εκλογές του 2019), όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σχεδόν εννέα μονάδες, πέφτοντας στο 14,74% από 23,25% το 2019.

Στις υπόλοιπες έδρες στην περιφέρεια Σερρών από μία παίρνουν ο Αλέξης Τσίπρας με λίγο πάνω από 16.000 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ με τον Μιχάλη Τζελέπη και η Ελληνική Λύση με τον Κώστα Μπούμπα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...