171
Persona non grata και ο Mπαράκ Ομπάμα για τον Πούτιν. Στη φωτογραφία, οι δυο τους στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2015 | Photo by Russian Presidential Press and Information Office/Anadolu Agency/Getty Images

«Απαγορευτικό» για 500 Αμερικανούς ανακοίνωσε η Μόσχα – Ανάμεσά τους και ο Μπαράκ Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2023, 22:33
Persona non grata και ο Mπαράκ Ομπάμα για τον Πούτιν. Στη φωτογραφία, οι δυο τους στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2015
|Photo by Russian Presidential Press and Information Office/Anadolu Agency/Getty Images

«Απαγορευτικό» για 500 Αμερικανούς ανακοίνωσε η Μόσχα – Ανάμεσά τους και ο Μπαράκ Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2023, 22:33

Την απαγόρευση εισόδου 500 αμερικανών πολιτών στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ως αντίποινα για τις κυρώσεις που του επέβαλε η Ουάσινγκτον.

«Σε απάντηση των αντιρωσικών κυρώσεων που επιβάλλει τακτικά η κυβέρνηση Μπάιντεν (…), απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία σε 500 Αμερικανούς» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα την Παρασκευή 19 Μαΐου οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει τιμωρητικά μέτρα σε βάρος δεκάδων ρωσικών εταιρειών και προσώπων, με αφορμή την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Η Ουάσινγκτον θα έπρεπε να γνωρίζει εδώ και καιρό ότι καμία εχθρική ενέργειά της δεν θα μείνει αναπάντητη», προσέθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Μεταξύ των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος, εκτός του Μπαράκ Ομπάμα, είναι παρουσιαστές πολλών τηλεοπτικών εκπομπών, όπως οι Στίβεν Κόλμπερτ, Τζίμι Κίμελ και Σεθ Μάγερς, καθώς και οι Εριν Μπαρνέτ (CNN), Ρέιτσελ Μάντοου και Τζο Σκάρμπορο (MSNBC).

Εξάλλου, στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας μπαίνουν τα μέλη του Κογκρέσου, τα ερευνητικά ινστιτούτα που «εμπλέκονται στη διάδοση ρωσοφοβικών θέσεων και ψευδών πληροφοριών», καθώς και στελέχη εταιρειών που «εξοπλίζουν την Ουκρανία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...