216
Η Σο-γιόν Σρέντερ-Κιμ σε φωτογραφεία αρχείου | Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Γερμανία: Απολύθηκε η σύζυγος του Σρέντερ μετά την παρουσία της στη ρωσική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2023, 19:28
Η Σο-γιόν Σρέντερ-Κιμ σε φωτογραφεία αρχείου
|Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Γερμανία: Απολύθηκε η σύζυγος του Σρέντερ μετά την παρουσία της στη ρωσική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2023, 19:28

Το γραφείο διεθνούς εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας απέλυσε τη διερμηνέα Σο-γιον Σρέντερ-Κιμ, σύζυγο του πρώην καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ, μετά την πολυσυζητημένη παρουσία της, στο πλευρό του άνδρα της, στη ρωσική πρεσβεία στις 9 Μαΐου, στην εκδήλωση για την επέτειο της ήττας της χιτλερικής Γερμανίας και του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη (η ανθρωποσφαγή συνεχίστηκε για άλλους τρεις μήνες στον Ειρηνικό).

Η Σο-γιον Σρέντερ-Κιμ συνόδευσε τον σύζυγό της στη δεξίωση που διοργάνωσε η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο, με την παρουσία του πρώην καγκελαρίου να προκαλεί για μία ακόμη φορά δυσμενή σχόλια για τις σχέσεις που διατηρεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς είναι από χρόνια έμμισθος της Gazprom.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, που τόσο έχει διχάσει, αν όχι προκαλέσει, τη γερμανική κοινή γνώμη με τη φιλορωσική στάση του στον πόλεμο στην Ουκρανία, είχε επιλέξει να παραστεί στη δεξίωση της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο για την επέτειο του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Σο-γιόν Σρέντερ-Κιμ, μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel, εξέφρασε την έκπληξή της για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, στη βάση ότι το ζεύγος δεν ήταν το μόνο που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

«Η κυρία Σρέντερ-Κιμ αποδεσμεύθηκε. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και η σχέση εργασίας της με την κυβέρνηση τερματίζεται άμεσα, χωρίς άλλη προειδοποίηση» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας του κρατιδίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...