283
| ΕΡΤ

Διπλωματικό θρίλερ μετά τη σύλληψη Μπελέρη

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2023, 11:34
|ΕΡΤ

Διπλωματικό θρίλερ μετά τη σύλληψη Μπελέρη

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2023, 11:34

Διαστάσεις διπλωματικής κρίσης Ελλάδας-Αλβανίας έχει προσλάβει η υπόθεση της σύλληψης του ομογενή υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Τα όρια του διπλωματικού θρίλερ ξεπέρασαν τα στενά όρια των Βαλκανίων και αποτελούν είδηση σε όλη την Ευρώπη, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα στην πρόεδρο της Κομισιόν, διαμηνύοντας πως «η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στην υπεράσπιση της Μειονότητας».

Αμεση ήταν κι η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών με διάβημα προς την Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους ευρωπαίους συναδέλφους του, ενώ με ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι Αρχές της γειτονικής χώρας καλούνται να σεβαστούν το κράτος δικαίου.

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας σε μια πρώτη αντίδραση ανέφερε σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων, ότι η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, ενός πολίτη της Αλβανίας που διαγωνίζεται για να εκλεγεί από τους συμπολίτες του, δεν χρήζει καμίας ειδικής μεταχείρισης, είναι ίσος ενώπιον του νόμου όπως όλοι.

Η επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας επισήμανε ακόμη πως είναι στο χέρι των εισαγγελέων και των δικαστών να ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ζήτησε επίσης από τους «έλληνες φίλους στην Αθήνα», όπως ανέφερε, να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα αλλά και «με υπομονή, επιτρέποντας στην αλβανική δικαιοσύνη να κάνει το έργο της χωρίς εξωτερικές πιέσεις και διχαστικά μηνύματα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης αναμενόταν να δικαστεί στην Αυλώνα το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο δικαστής έχει τη δυνατότητα να ζητήσει ακόμα 48 ώρες προθεσμία μέχρι να εκδώσει την απόφαση και έτσι να φτάσει το ανώτατο επιτρεπτό όριο κράτησης του Μπελέρη, τις 96 ώρες από τη στιγμή της σύλληψης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...