438
Στη φωτογραφία αριστερά ο συλληφθείς υποψήφιος δήμαρχος και δεξιά στιγμιότυπο από την επέμβαση των αλβανικών αρχών για τη σύλληψή του έξω από το εστιατόριο που διατηρεί | CreativeProtagon

Διάβημα στα Τίρανα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2023, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/05/2023 12:40
Στη φωτογραφία αριστερά ο συλληφθείς υποψήφιος δήμαρχος και δεξιά στιγμιότυπο από την επέμβαση των αλβανικών αρχών για τη σύλληψή του έξω από το εστιατόριο που διατηρεί
|CreativeProtagon

Διάβημα στα Τίρανα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2023, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/05/2023 12:40

Με διάβημα διαμαρτυρίας από την πρεσβευτή μας στα Τίρανα ήρθε η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στη σύλληψη από τις αλβανικές Αρχές του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη έξω από το εστιατόριό του από αστυνομικούς με πολιτικά, λίγες ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές, κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων!

«Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ [Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων], η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε προσωπικά με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα για το θέμα της σύλληψης Μπελέρη, ενώ επικοινωνία με τον αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, είχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης, Θεοδωρικάκος, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής, ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Μπελέρης παρέμενε υπό κράτηση και ελεύθεροι είχαν αφεθεί μόνο οι συνεργάτες του, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας με τη στήριξη του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και της Ομόνοιας, αλλά και του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen (ο οποίος μετέδωσε και το βίντεο της σύλληψης – δείτε το κάτω), o πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας και υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων, Λεωνίδας Παππάς, περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη του συνυποψηφίου του.

«Ο κ. Μπελέρης έχει οικογενειακή επιχείρηση, ένα εστιατόριο, και το βράδυ, την ώρα που έκλεινε το εστιατόριο και συνομιλούσε με δύο συνεργάτες, εμφανίστηκαν αστυνομικοί με πολιτικά και με στολές και τον συνέλαβαν. Τον οδήγησαν στο τμήμα ασφαλείας Χειμάρρας και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Αυλώνα μαζί με έναν συνεργάτη του».

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια –κατήγγειλε– ο Εντι Ράμα χρησιμοποιεί απίστευτο ποσό χρημάτων για εξαγορά ψήφων για να κατηγορεί τους υπόλοιπους ότι χρηματοδοτούν τους ψηφοφόρους.

»Κάθε φορά, όταν έχουμε τοπικές εκλογές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πρωτεύουσα, όπως είναι λογικό σε κάθε χώρα, και στη Χειμάρρα, έναν από τους μικρότερους δήμους στην Αλβανία».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο Μπελέρης προηγείτο στις δημοσκοπήσεις, γι’ αυτό και ήθελαν να τον απομακρύνουν από τη διεκδίκηση της δημαρχίας.

«Ολοι οι Βορειοηπειρώτες σήμερα είμαστε Χειμαρριώτες. Πέραν του τι θα κάνουν οι διπλωματικές πηγές, οι πολίτες πρέπει να δώσουν μια απάντηση», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...