386
| INTIMEnews

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου – δύο συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 15:03
|INTIMEnews

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου – δύο συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 15:03

Σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου πριν από έντεκα χρόνια -το πτώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ- προέβη η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 53 και 54 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία του 26χρονου το 2012.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Κατά δήλωση του δικηγόρου της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, Νίκου Ρουσόπουλου, πρόκειται για πρόσωπα «με ενεργή συμμετοχή στην αρπαγή και τη  δολοφονία του Μάριου, στο ραντεβού που κλείστηκε στη Νέα Πέραμο, τον Αύγουστο του 2012».

«Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία των συλλήψεων της δεύτερης ομάδας εμπλεκομένων στην υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου. Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Ρουσόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε βάρος των δύο συλληφθέντων προέκυψαν από την έρευνα ενοχοποιητικές τηλεφωνικές συνομιλίες – μεταξύ των οποίων και με τον «εγκέφαλο» της απαγωγής  και δολοφονίας του 26χρονου, Πέτρο Μιχαλεάκο.

Στον Μιχαλεάκο -φίλο της οικογένειας Παπαγεωργίου- επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 χρόνων κατά συγχώνευση, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβιασης και συμμορία.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η σύζυγός του, Βούλα Σιούταλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Καταδικάστηκαν επίσης άλλοι τέσσερις κατηγορούμενο, ενώ δύο αθωώθηκαν.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου Παπαγεωργίου.

Από την ανάλυση των τηλεφωνικών επικοινωνιών φέρεται να προέκυψε ότι ο 53χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη, είχε απευθείας σύνδεση με τον Μιχαλεάκο,  ενώ ο 54χρονος που συνελήφθη έξω από τον εταιρεία στην οποία εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στην Καλλιθέα, ήταν αυτός που διέθεσε το αυτοκίνητό του για τη μεταφορά του 26χρονου.

Κατά τις ίδιες πάντα εκτιμήσεις και μετά τις εν λόγω συλλήψεις, η υπόθεση Παπαγεωργίου οδεύει προς την πλήρη εξιχνίασή της, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και νέες συλλήψεις εμπλεκομένων στην απαγωγή και την δολοφονία του άτυχου νέου.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις αναπτερώνουν και τις ελπίδες της οικογένειας ότι θα βρεθεί μετά από 11 χρόνια η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...