191
Αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που μεταφέρει τον πρώην πρωθυπουργό μετά τη σύλληψή του | REUTERS

Πακιστάν: Συνελήφθη για διαφθορά ο πρώην πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 14:08
Αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που μεταφέρει τον πρώην πρωθυπουργό μετά τη σύλληψή του
|REUTERS

Πακιστάν: Συνελήφθη για διαφθορά ο πρώην πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 14:08

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν συνελήφθη την Τρίτη από τον πακιστανικό στρατό, ανακοίνωσε συνεργάτης του.

Ο Χαν συνελήφθη όταν μετέβη σε δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ, όπου θα εκδικαζόταν υπόθεση διαφθοράς στην οποία ήταν κατηγορούμενος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγη ώρα αφού ο πρώην πρωθυπουργός εισήλθε στο κτίριο του Ανώτερου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ, τον ακολούθησαν μέλη παραστρατιωτικών ομάδων που είχαν καταφθάσει με στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Η πύλη του κτιρίου αποκλείστηκε από θωρακισμένα οχήματα, ενώ ο Χαν απομακρύνθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Ο Ιμράν Χαν συνελήφθη για την υπόθεση Qadir Trust», ανέφερε η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, αναφερόμενη σε υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Χαν απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία τον Απρίλιο του 2022, έπειτα από πρόταση μομφής. Την περίοδο αυτή διεξήγε προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου. Τον Μάρτιο είχε ακυρωθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφού ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και αστυνομικών που είχαν πάει στο σπίτι του για τον συλλάβουν.

Τον Νοέμβριο του 2022 είχε τραυματιστεί στο πόδι από σφαίρα, στη διάρκεια απόπειρας δολοφονίας εναντίον του στο ανατολικό τμήμα του Πακιστάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...