236
«Το κοριτσάκι μάλλον προσπάθησε να περάσει τη διάβαση και την παρέσυρε. Είναι ένα σημείο-παγίδα και χρειάζεται προσοχή», δήλωσε ένας από τους γείτονες της οικογένειας της 12χρονης | INTIMEnews

Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό του Smart για την παράσυρση της 12χρονης στην Καλλιθέα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 13:39
«Το κοριτσάκι μάλλον προσπάθησε να περάσει τη διάβαση και την παρέσυρε. Είναι ένα σημείο-παγίδα και χρειάζεται προσοχή», δήλωσε ένας από τους γείτονες της οικογένειας της 12χρονης
|INTIMEnews

Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό του Smart για την παράσυρση της 12χρονης στην Καλλιθέα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 13:39

Κατηγορίες για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 32χρονου οδηγού που παρέσυρε τη Δευτέρα με το ΙΧ του τη 12χρονη μαθήτρια στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε θάνατος (κακούργημα), καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος και κάτοικοι της περιοχής μιλούν για σημείο-παγίδα.

«Το κοριτσάκι μάλλον προσπάθησε να περάσει τη διάβαση και την παρέσυρε. Είναι ένα σημείο-παγίδα και χρειάζεται προσοχή», δήλωσε ένας από τους γείτονες της οικογένειας της 12χρονης.

«Δεν ακούστηκε φρενάρισμα. Βγήκα έξω από τα κλάματα και τα ουρλιαχτά ενός κοριτσιού που ήταν μαζί με τη 12χρονη και το κοριτσάκι ήταν σοκαρισμένο. Κάποιοι φώναζαν ότι το παιδί πέθανε αλλά το κοριτσάκι ήταν ζωντανό. Προσπαθούσε να κουνηθεί αλλά δεν μπορούσε. Το ΕΚΑΒ ήρθε πολύ γρήγορα και προσπάθησαν να απομακρύνουν το κοριτσάκι που ούρλιαζε, ενώ παράλληλα έδιναν και τις πρώτες βοήθειες στη 12χρονη», περιέγραψε  αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου και πρόσθεσε για συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μοιραία παράσυρση του κοριτσιού:

«Από ό,τι καταλάβαμε η 12χρονη δεν πέρασε από τη διάβαση αλλά λίγα μέτρα πιο κάτω, ανέβηκε πάνω στο διάζωμα και προσπάθησε να περάσει απέναντι το δρόμο. Τότε, προφανώς, ερχόταν το αμάξι, στην κάθοδο της Θησέως, και την παρέσυρε».

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...