393
Θριαμβευτής και στις πολεμικές τέχνες ο ιδιοκτήτης της Meta | Mark Zuckerberg

Πρωταθλητής σε τουρνουά ζίου-ζίτσου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 15:41
Θριαμβευτής και στις πολεμικές τέχνες ο ιδιοκτήτης της Meta
|Mark Zuckerberg

Πρωταθλητής σε τουρνουά ζίου-ζίτσου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 15:41

Εχει τη φήμη του αδυσώπητου επιχειρηματία και οι «μάχες» που έχει δώσει με γερουσιαστές στις επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου είναι ήδη διάσημες. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όμως, αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι» και στις πολεμικές τέχνες, καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο πρώτο τουρνουά ζίου-ζίτσου όπου συμμετείχε.

Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Meta κέρδισε δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα αργυρό, σε τουρνουά που διεξήχθη στην πόλη Ρέντγουντ της Καλιφόρνια, για λογαριασμό της ομάδας «Guerrilla jiu-jitsu», με την οποία προπονείται. Ο Ζάκερμπεργκ κέρδισε τα μετάλλια στην κατηγορία Gi, όπου οι μαχητές φορούν παραδοσιακά, βαρέος τύπου βαμβακερά ενδύματα και μια ζώνη που δείχνει την κατάταξή τους.

Ο επιχειρηματίας μοιράστηκε τις νίκες του με τους 11 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram, μαζί με μια σειρά εικόνων από τους αγώνες του στο τουρνουά. «Αγωνίστηκα στο πρώτο μου τουρνουά ζίου-ζίτσου και κέρδισα μερικά μετάλλια για την ομάδα Guerrilla Jiu-Jitsu», έγραψε, ευχαριστώντας τους εκπαιδευτές του, Ντέιβ Καμαρίλο, Κάι Γου και Τζέιμς Τέρι.

Οι προπονητές του μοιράστηκαν τις δικές τους αναρτήσεις με συγχαρητήρια στα social media. «Είναι εμπνευσμένο να βλέπεις κάποιον τόσο γνωστό να προκαλεί τον εαυτό του σε μια νέα αρένα», έγραψε ο Καμαρίγιο, ιδρυτής της ομάδας Guerrilla ζίου-ζίτσου.

Ο συνιδρυτής του Facebook ξεκίνησε προπόνηση μικτών πολεμικών τεχνών (MMA) πέρυσι και μοιράστηκε την πρόοδό του με αποσπάσματα από τις προπονήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ενδιαφέρον του για το MMA ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Υπάρχει κάτι τόσο αρχέγονο σε αυτό», εκμυστηρεύθηκε στο podcast του Τζό Ρόγκαν.

Ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι έχει «συστήσει σε ένα σωρό» φίλους του τις πολεμικές τέχνες. «Προπονούμαστε μαζί και παλεύουμε μαζί. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ένταση σε αυτό, που μου αρέσει», είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph.

Αυτοί περιλαμβάνουν συναδέλφους του, στελέχη εταιριών τεχνολογίας στη Σίλικον Βάλεϊ, όπως ο Νταν Σούλμαν, διευθύνων σύμβουλος της PayPal, και ο Αλεξ Καρπ, διευθύνων σύμβουλος της Palantir, οι οποίοι έχουν επίσης εκπαιδευτεί δίπλα στον Κάι Γου, γνωστό με το παρατσούκλι «Η Σκιά», επαγγελματία αθλητή του MMA, με μαύρη ζώνη στο ζίου-ζίτσου.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι αυτός ο σπασίκλας είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος», είπε ο Γου στον ιστότοπο The Information πέρυσι, αποκαλύπτοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος συχνά ζητά «λίγη περισσότερη αντίσταση, λίγη περισσότερη δύναμη».

«Χθες είδα τον “Ζακ”να αγωνίζεται και η εμπειρία ήταν σχεδόν επική! Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος και τα πάντα απαιτούν κόπο. Ηταν τιμή μου που μπόρεσα να βοηθήσω τον προπονητή του και να προσφέρω όποια συμβουλή μου ζητήθηκε», κατέληξε ο Γου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...