267
Eνα από τα αυτοκίνητα που εντοπίστηκαν στον χώρο στάθμευσης | Ελληνική Αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα από τη Βρετανία σε χώρο στάθμευσης στο «Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 10:54
Eνα από τα αυτοκίνητα που εντοπίστηκαν στον χώρο στάθμευσης
|Ελληνική Αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα από τη Βρετανία σε χώρο στάθμευσης στο «Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 10:54

Σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης του διεθνούς αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή κατά τα έτη 2018-’19 από περιοχές της Βρετανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Κυπρίων (34 και 47 ετών) που κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για πλαστογραφία.

Στο εσωτερικό των οχημάτων βρέθηκαν αποκόμματα πληρωμής διοδίων από τη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ σε ένα εξ αυτών είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ηδη τρία από τα κλεμμένα αυτοκίνητα (η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 200.000 ευρώ) παραδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ το τέταρτο φυλάσσεται για να να αποδοθεί κι αυτό στον ιδιοκτήτη του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

Η διεθνής συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με Αστυνομικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπής τεσσάρων πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, από περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, κατά τα έτη 2018-2019.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 47 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, τέσσερα (4) κλεμμένα πολυτελή οχήματα, σε ένα εκ των οποίων είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ στο εσωτερικό τους βρέθηκαν αποκόμματα πληρωμής διοδίων από τις χώρες της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Η συνολική αξία των αυτοκινήτων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ και τα τρία εξ’ αυτών παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ το 4ο φυλάσσεται, προκειμένου να αποδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...