369
Σκηνή από το βίντεο που ο Μπερλουσκόνι γύρισε μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται | web

Ιταλία: Σόου Μπερλουσκόνι από «το κρεβάτι του πόνου»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2023, 21:43
Σκηνή από το βίντεο που ο Μπερλουσκόνι γύρισε μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται
|web

Ιταλία: Σόου Μπερλουσκόνι από «το κρεβάτι του πόνου»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2023, 21:43

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέστρεψε στην πολιτική αφού πάλεψε για τη ζωή του επί 34 ημέρες στο μιλανέζικο νοσοκομείο «Σαν Ραφαέλε»: εκεί, μέσα στο πολυτελές δωμάτιο νοσηλείας του, έφτιαξε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να προβληθεί στο συνέδριο του κόμματός του, Forza Italia.

Οι λονδρέζικοι Times έγραψαν ότι έβγαλε τη ρόμπα του νοσηλευομένου ασθενούς και φόρεσε πουκάμισο και σκούρο μπλε σακάκι. Με αυτήν την περιβολή έγραψε το βίντεο που ήδη χαρακτηρίστηκε «το βίντεο της ανάστασης». Φυσικά, δεν πήρε ακόμη εξιτήριο αφού η πνευμονία του εξακολουθεί να είναι «πολύ επικίνδυνη».

Ο 86 ετών πολιτικός βιντεοσκόπησε την 21 λεπτών ομιλία του με τη βοήθεια υπαλλήλων του, εργαζομένων στην τηλεοπτική εταιρεία Mediaset, οι οποίοι έστησαν για λογαριασμό του ένα μικρό στούντιο στο δωμάτιο νοσηλείας. Το στόλισαν με σημαίες (με την ιταλική και με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης), με το κομματικό έμβλημα και με ένα τραπεζάκι όπου αναπαύονταν τα βιβλία του Σίλβιο και ένα ποτήρι νερό.

Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός και μεγιστάνας των ιταλικών media μίλησε για τους πολιτικούς θριάμβους τού παρελθόντος, αλλά και για τη σημασία της Forza Italia στον τωρινό κυβερνητικό συνασπισμό που κλίνει έντονα στα δεξιά, όπως έγραψαν οι Βρετανοί.

«Είμαστε ο βασικός και πιστός πυλώνας αυτής της πλειοψηφίας, είμαστε η ραχοκοκαλιά της κυβέρνησης. Εμείς διασφαλίζουμε ότι οι αποφάσεις της είναι πραγματικά σωστές, δίκαιες και ισορροπημένες» είπε ο Μπερλουσκόνι.

Παρά τα ήπια σχόλια του «καβαλιέρε» για τον Πούτιν, το κόμμα του θεωρείται από πολλές ευρωπαϊκές ηγεσίες κεντρώα και σταθεροποιητική δύναμη. Κέρδισε, βέβαια, μόνο το 8% στις περσινές κάλπες, ενώ οι «Αδελφοί» της Μελόνι το 28%, ωστόσο η συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα λειτουργεί συνεκτικά και αποτρέπει τις ακρότητες, όπως λένε.

«Δεν σταμάτησα ποτέ. Πάντα δούλευα αυτές τις εβδομάδες και τώρα είμαι έτοιμος να αναδιοργανώσω τη Forza Italia» είπε στο βίντεο ο Μπερλουσκόνι. Και καρύκευσε με μάλλον αναμενόμενες για το στυλ του υπερβολές: «Οι Ιταλοί μάς θεωρούν κοσμικούς αγίους, τους αγίους της ελευθερίας και της ευημερίας τους»!

Ο Μπερλουσκόνι εισήχθη στο νοσοκομείο στις 5 Απριλίου με αναπνευστικές δυσκολίες που επιδεινώθηκαν από χρόνια λευχαιμία και πέρασε τις πρώτες 12 ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι πολιτικοί αναλυτές έκριναν ότι το βιντεομήνυμά του συνοψίζεται στα εξής σπουδαία: δείχνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την ενασχόλησή του με την πολιτική, αλλά συγχρόνως και τη δυσφορία του να ορίσει κάποιον ή κάποια σαν «κληρονόμο» του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...