333
| ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Δημοσκόπηση Alco: Στις 6,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2023, 20:14
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Δημοσκόπηση Alco: Στις 6,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2023, 20:14

Προβάδισμα της ΝΔ της τάξεως του 6,6% έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψε στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των εγκύρων η δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε ο Alpha το βράδυ της Δευτέρας, 13 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 32,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25,7%. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα έχει διευρυνθεί σε σχέση με την έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το ΜέΡΑ25, το οποίο εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή μετά βίας, με 3,2%.

Τα υπόλοιπα κόμματα που εμφανίζονται στις κάρτες που ακολουθούν (Πλεύση Ελευθερίας, Εθνική Δημιουργία και ΕΑΝ) απέχουν ακόμη περισσότερο από το όριο του 3%. Στο 12,2% υπολογίστηκαν οι αναποφάσιστοι.

Από την παραπάνω κατάταξη απουσιάζει το κόμμα Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη, λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την κάθοδο του μορφώματος στις εκλογές.

Αξίζει να αναφερθεί πως με την εν λόγω απόφαση συμφωνούν τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο γκάλοπ της Alco δήλωσαν ότι συμφωνούν με τον αποκλεισμό του κόμματος που ίδρυσε ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης σε ποσοστό 76%. Διαφωνεί μόλις το 17% των ερωτηθένων, ενώ «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» δήλωσε το 7%.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται ως Πρωθυπουργό το 36% των ερωτηθέντων απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 26% τον Αλέξη Τσίπρα. Από 5% συγκέντρωσαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο ερώτημα «θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείτε ότι είναι καλύτερο από τα άλλα ή λιγότερο κακό», το 51% λέει πως ψηφίζει το κόμμα που πιστύει ότι είναι «ο καλύτερο», ωστόσο το 43% δηλώνει πως ψηφίζει με κριτήριο «το λιγότερο κακό».

Θετική ψήφο στη ΝΔ, ως «το καλύτερο κόμμα», δίνει το 69% των ψηφοφόρων της, ενώ μόλις το 29% την ψηφίζει ως «το λιγότερο κακό».

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 53% και 42%, ενώ στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 51% και 47%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...