478
| InTime News / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σκέρτσος: Τρία νέα μέτρα στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2023, 13:11
|InTime News / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σκέρτσος: Τρία νέα μέτρα στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2023, 13:11

«Σήμερα θα έχουμε κάποιες θετικές ειδήσεις. Ο Πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα στην Ελευσίνα παρουσιάζει και εξειδικεύει το οικονομικό μας πρόγραμμα.

»Απόψε ο Πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει τρία ακόμη μέτρα τα οποία θα αφορούν τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους δημοσίους υπαλλήλους», προανήγγειλε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Επεσήμανε μάλιστα ότι τα μέτρα αυτά είναι κοστολογημένα και ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Πρέπει να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών κι άλλο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πόσο ταλαιπωρείται και πιέζεται, αυτή τη στιγμή, το ελληνικό νοικοκυριό από τον πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός παρότι είναι ο 5ος χαμηλότερος στην Ευρώπη σήμερα, παραμένει υψηλός, ροκανίζει τα εισοδήματα.

»Ξέρουμε πόσο πιέζονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια με μία φιλοεπενδυτική πολιτική που στηρίζει και τον εργαζόμενο και τον επιχειρηματία», σημείωσε ο ίδιος.

«Το βασικό δίλημμα είναι το μπροστά ή πίσω. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε σε μία πορεία προόδου που θα μας φέρει πιο κοντά στην υπόλοιπη Ευρώπη ή να ακολουθήσουμε την πρόταση της αντιπολίτευσης που είναι μια πρόταση είτε καθήλωσης είτε οπισθοδρόμησης», υπογράμμισε εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ψήφος στην κάλπη της 21η Μαΐου συμβολίζει αν θα πάμε αταλάντευτα μπροστά ή θα επιλέξουμε έναν συνδυασμό κομμάτων που μπορεί να κρατήσει τη χώρα καθηλωμένη ή μπορεί και να την πάει ξανά προς τα πίσω», επανέλαβε, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Κινδυνέψαμε να βγούμε από την Ευρώπη με την συμμαχία που κυβέρνησε τη χώρα το 2015 έως το 2019. Κρατηθήκαμε στην Ευρώπη και έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο από το 2019 έως σήμερα, αλλά έχουμε ακόμη πολλά προβλήματα. Εχουν γίνει βήματα που πρέπει να γίνουν άλματα. Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης είναι ή καθήλωσης ή οπισθοδρόμησης».

Σε μια έμμεση αναφορά στα της προοδευτικής κυβέρνησης, ο κ. Σκέρτσος έκανε ένα σύντομο σχόλιο επικαλούμενος τον Περισσό. «Η πιο ειλικρινής στάση από την αντιπολίτευση είναι του ΚΚΕ. Είναι η πιο έντιμη στάση: λέει ότι είναι ένα μούφα σχήμα αυτό που σχηματίζουν οι υπόλοιποι», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τέλος την πρόσφατη αντιπαράθεση της Κουμουνδούρου με τη Χαρ. Τρικούπη για την «κληρονομιά» του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει το βλέμμα της στο μέλλον. «Οσο μαλώνουν για τα ιμάτια του Ανδρέα Παπανδρέου ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης, εμείς θέλουμε να κοιτάμε μπροστά», δήλωσε.

Πόπη Τσαπανίδου: «Ο πανικός δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος κ. Μητσοτάκη»

«Αυτός ο τόπος δεν έχει ξαναδεί τέτοιες κινήσεις απελπισίας», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Aκη Σκέρτσο.

«Δέκα ημέρες μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ από τον κ. Μητσοτάκη, σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλει νέες αλλαγές και νέες ψεύτικες υποσχέσεις. Κατά τα άλλα η ΝΔ σκίζει στις δημοσκοπήσεις, έχει σίγουρη τη νίκη στις εκλογές και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επαρκώς κοστολογημένο», προσέθεσε, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας πως «ο πανικός, δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...