223
Στη φωτογραφία ο κ. Δουδωνής και η κυρία Χρονοπούλου | Twitter / @pasok

Λουλούδια στο μνημείο των νεκρών της Marfin άφησαν υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 20:06
Στη φωτογραφία ο κ. Δουδωνής και η κυρία Χρονοπούλου
|Twitter / @pasok

Λουλούδια στο μνημείο των νεκρών της Marfin άφησαν υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 20:06

Οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, Δημήτρης Μάντζος και Ελένη Χρονοπούλου άφησαν λουλούδια στο μνημείο για τους νεκρούς της Marfin, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων δεκατρία χρόνια μετά.

Ο κ. Δουδωνής, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, έγραψε σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, 13 χρόνια μετά. Ποτέ ξανά διχασμός. Ενότητα που χτίζεται πάνω στη μνήμη και στην απερίφραστη καταδίκη κάθε εκτροπής από τη δημοκρατική κανονικότητα».

Αντίστοιχα μηνύματα είχαν στείλει νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στελέχη της κυβέρνησης (περισσότερα εδώ).

Ο εμπρησμός του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin έγινε στις 5 Μαΐου 2010 κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδα αγνώστων έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η πυροσβεστική και τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος 4 μηνών), τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη, 36 ετών, και την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών.

Στις 9 Μαΐου 2020 έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης τιμητικής πλάκας στη μνήμη τους παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Φώφης Γεννηματά. Στην πλακέτα τα θύματα αναφέρονται ως «Θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...