264
Η Τζιλ Μπάιντεν με την Ακσάτα Μέρτι, σύζυγο του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στη Ντάουνινγκ Στριτ | REUTERS/Peter Nicholls

Λονδίνο: Η Τζιλ Μπάιντεν στη Ντάουνινγκ Στριτ πριν τη στέψη του Καρόλου

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 15:58
Η Τζιλ Μπάιντεν με την Ακσάτα Μέρτι, σύζυγο του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στη Ντάουνινγκ Στριτ
|REUTERS/Peter Nicholls

Λονδίνο: Η Τζιλ Μπάιντεν στη Ντάουνινγκ Στριτ πριν τη στέψη του Καρόλου

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 15:58

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν συναντήθηκε την Παρασκευή με τη σύζυγο του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, Ακσάτα Μέρτι, στη Ντάουνινγκ Στριτ στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Λονδίνο, εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Η τελετή ενθρόνισης θα λάβει χώρα το Σάββατο στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, παρουσία ξένων αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων.

Η Τζιλ Μπάιντεν, 71 ετών, αναμενόταν να επισκεφθεί το απόγευμα της Παρασκευής ένα σχολείο μαζί με τη Μέρτι, πριν συναντηθεί με το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας και στη συνέχεια με τον βασιλιά Κάρολο σε δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Είναι τιμή να εκπροσωπώ τις ΗΠΑ για αυτή την ιστορική στιγμή και να τιμώ την ειδική σχέση μεταξύ των χωρών μας», ανέφερε η Τζιλ Μπάιντεν στο Twitter πριν αναχωρήσει για τη Βρετανία.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει δεχθεί κριτική, κυρίως από τον προκάτοχό του και πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2024 Ντόναλντ Τραμπ, για το γεγονός ότι δεν θα παρευρίσκεται στη στέψη του Καρόλου.

Ωστόσο, κανένας αμερικανός πρόεδρος δεν έχει παρευρεθεί ποτέ σε στέψη βρετανού μονάρχη. Στην προηγούμενη τελετή, την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, έστειλε αντιπροσωπεία στην τελετή.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι ο Μπάιντεν είχε δηλώσει στον Κάρολο ότι επιθυμεί να συναντήσει τον βασιλιά στη Βρετανία σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...