287
| Shutterstock

Μάνα άφησε το τεσσάρων μηνών μωρό της στο αυτοκίνητο και πήγε για ψώνια σε πολυκατάστημα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 14:55
|Shutterstock

Μάνα άφησε το τεσσάρων μηνών μωρό της στο αυτοκίνητο και πήγε για ψώνια σε πολυκατάστημα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 14:55

Σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 22χρονη μητέρα που άφησε το τεσσάρων μηνών βρέφος της μέσα σε αυτοκίνητο, σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος, για να κάνει βόλτα στα μαγαζιά με μία φίλη της.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη σε πολυκατάστημα στην περιοχή της Πυλαίας. Περαστικός που αντιλήφθηκε το μωράκι μέσα στο ΙΧ, ειδοποίησε την Αστυνομία και επιτόπου έφθασαν αστυνομικοί του ΑΤ Πυλαίας – Χορτιάτη που είχαν εκείνη την ώρα περιπολία.

Εκεί διαπίστωσαν ότι το βρέφος βρισκόταν μόνο του, εντός του ασφαλισμένου οχήματος στο οποίο είχε μείνει μισάνοιχτο ένα παράθυρο. Οπως εξακριβώθηκε λίγο αργότερα, το είχαν αφήσει στο αυτοκίνητο δυο γυναίκες από την Αλβανία, εκ των οποίων η μία ήταν η ίδια του η μητέρα!

Η 22χρονη μητέρα του βρέφους και η 27χρονη φίλη της -ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου- εντοπίστηκαν να.. ψωνίζουν μέσα στο πολυκατάστημα και μάλιστα από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαπές απουσίαζαν για αρκετή ώρα έχοντας αφήσει το τεσσάρων μηνών μωράκι μέσα στο ΙΧ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση κατά συναυτουργία σε βάρος της μητέρας, αλλά και της οδηγού του οχήματος.

Η 22χρονη συνελήφθη και δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και όπως προαναφέρθηκε, κρίθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Για το περιστατικό συνελήφθη και η 27χρονη φίλη της, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Στην απολογία της η 22χρονη αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη. «Το πήρα μαζί μου διότι δεν είχα που να το αφήσω. Το άφησα διότι το θήλαζα σε όλη τη διαδρομή. Είχε κουραστεί το παιδί. Όταν φτάσαμε το πήρε ο ύπνος. Πήγα να πάρω κάποια πράγματα και θα επέστρεφα. Είχε πολύ κόσμο στο ταμείο για αυτό καθυστέρησα», ισχυρίστηκε στην απολογία της η κατηγορούμενη, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...