555
Παλαιστίνιοι στο σημείο όπου έγινε η επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων, στη Ναμπλούς | REUTERS/Raneen Sawafta

Οι Ισραηλινοί σκότωσαν τρεις Παλαιστινίους που είχαν δολοφονήσει μία γυναίκα και τις κόρες της

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 10:59
Παλαιστίνιοι στο σημείο όπου έγινε η επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων, στη Ναμπλούς
|REUTERS/Raneen Sawafta

Οι Ισραηλινοί σκότωσαν τρεις Παλαιστινίους που είχαν δολοφονήσει μία γυναίκα και τις κόρες της

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2023, 10:59

Τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν, την Πέμπτη, από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στη διάρκεια επιδρομής στη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, 50 χλμ βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Οι δύο από τους τρεις νεκρούς κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Απρίλιο μία Ισραηλινοβρετανή γυναίκα και τις δύο κόρες της μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι ο Χάσαν Κατνάνι, ο Μόαζ αλ Μάσρι και ο Ιμπραχίμ Τζιμπρίλ, ήταν μέλη του ένοπλου βραχίονά του.

Ο Κατνάνι και ο αλ Μάσρι «δολοφόνησαν τη (Λούσι) Λία, τη Μάγια και τη Ρίνα Ντι στις 7 Απριλίου σε επίθεση με σφαίρες κοντά στη Χάμρα», στη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, Σιν Μπετ.

Οι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη, «στη διάρκεια κοινής επιχείρησης της Σιν Μπετ, του στρατού και της αστυνομίας», πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι ένας συνεργός τους, ο Ιμπραχίμ Τζιμπρίλ, επίσης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο τριών παλαιστινίων «μαρτύρων» στη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης στη Ναμπλούς.

Χαρακτηρίζοντας τους τρεις άνδρες, «ήρωες», η Χαμάς ζήτησε από τον παλαιστινιακό λαό «να συνεχίσει στον δρόμο του τζιχάντ και της αντίστασης».

«Η κατοχή θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά της εναντίον του λαού μας και για τη σημερινή δολοφονία», τόνισε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ.

«Η δολοφονία από τη σιωνιστική κατοχή ηρώων της αντίστασης στη Ναμπλούς δεν θα εμποδίσει τη συνέχιση των επιχειρήσεων αντίστασης», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του παλαιστινίου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, κατηγόρησε το Ισραήλ για την κλιμάκωση της έντασης και ζήτησε από τις ΗΠΑ να παρέμβουν.

Η Λούσι και οι κόρες της, Ρίνα και Μάγια, είχαν μετακομίσει από το Λονδίνο στη Δυτική Οχθη όπου δολοφονήθηκαν στις 7 Απριλίου
Νετανιάχου: «Θα σας βρούμε παντού»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε «ένα μήνυμα σε όλους όσοι μας επιτίθενται ή θέλουν να μας επιτεθούν», στο οποίο υπογράμμισε ότι όσοι βλάπτουν Ισραηλινούς τελικά θα εντοπίζονται. «Ακόμη κι αν χρειαστεί μία ημέρα, μία εβδομάδα ή ένας μήνας, να είστε βέβαιοι ότι θα διευθετήσουμε τους λογαριασμούς μας. Δεν έχει σημασία πού θα προσπαθήσετε να κρυφτείτε –θα σας βρούμε», τόνισε.

Εξάλλου, ο υπουργός Αμυνας, Γιόαβ Γκαλάντ, συνεχάρη τις ισραηλινές δυνάμεις που «εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση η οποία κόστισε τη ζωή στη Λούσι Ντι και στις κόρες της Μάγια και Ρίνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του.

Η Λούσι Λία Ντι, 48 ετών και οι κόρες της Ρίνα και Μάγια, 16 και 20 ετών αντίστοιχα, κατοικούσαν στον εβραϊκό οικισμό Εφράτ και σκοτώθηκαν σε επίθεση στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης στις 7 Απριλίου.

Ενοπλοι της Χαμάς και νεαροί Παλαιστίνιοι στην κηδεία των τριών μαχητών της οργάνωσης στη Ναμπλούς – REUTERS/Raneen Sawafta

Μιλώντας στον ισραηλινό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Kan ο Ράμπι Λίο Ντι, ο σύζυγος και πατέρας των δολοφονημένων γυναικών, ευχαρίστησε τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και πρόσθεσε ότι «αισθάνθηκε καλύτερα» αφού συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με τους ασθενείς στους οποίους μεταμοσχεύθηκαν τα όργανα της συζύγου του.

Υπενθυμίζεται, ότι από την αρχή του χρόνου, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 105 Παλαιστίνιοι, 19 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Μεταξύ των νεκρών είναι από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και πολίτες, ανάμεσά τους και ανήλικοι, και από την ισραηλινή κυρίως άμαχοι, εκ των οποίων ανήλικοι, και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...