271
Λουλούδια στο μνημείο του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, στο σημείο που δολοφονήθηκε, έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, στην τελετή που έγινε στη μνήμη του τον περασμένο Απρίλιο | ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Υπόθεση Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 22:05
Λουλούδια στο μνημείο του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, στο σημείο που δολοφονήθηκε, έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, στην τελετή που έγινε στη μνήμη του τον περασμένο Απρίλιο
|ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Υπόθεση Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 22:05

Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η ΕΡΤ.

Οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ο 48χρονος υποστήριξε ότι μοίραζε φυλλάδια στην περιοχή της δολοφονίας μαζί με άλλα δύο άτομα. Το δρομολόγιο τους ξεκινούσε από τον Πειραιά και κατέληγε στον Αλιμο, ανέφερε. Ο 40χρονος επικαλέστηκε κι εκείνος υποχρέωση, λέγοντας πως δεν βρισκόταν καν στον Αλιμο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Στη μαραθώνια απολογία τους –πέρασαν περίπου τρεις ώρες ο καθένας στο ανακριτικό γραφείο– οι δύο συλληφθέντες δέχτηκαν επίμονες ερωτήσεις για τα στοιχεία που τους τοποθετούν στον τόπο του εγκλήματος, όπως για την παρουσία του λευκού βαν ιδιοκτησίας της συντρόφου του 48χρονου, αλλά και για τα απενεργοποιημένα κινητά τους τηλέφωνα, τόσο την ημέρα της δολοφονίας όσο και την προηγούμενη ημέρα.

Τα δύο αδέρφια φέρονται να υποστήριξαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου, ότι οι Αρχές δεν έχουν στέρεα στοιχεία σε βάρος τους και ότι τα στοιχεία που έχουν συλλέξει είναι ασύνδετα μεταξύ τους.

Η συνήγορος του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή, είχε προϊδεάσει ότι αυτή θα ήταν η υπερασποιστική γραμμή των εντολέων της, δηλώνοντας, νωρίτερα, πως οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν την εκδοχή της Αστυνομίας για τα περιστατικά που αναφέρονται στη δικογραφία.

Τα δύο αδέρφια φαίνεται πως δεν έπεισαν, ωστόσο, τον 30ο Τακτικό Ανακριτή, στον οποίο οδηγήθηκαν το πρωί μετά την προθεσμία που πήραν την περασμένη εβδομάδα, με τον δικαστικό λειτουργό να αποφασίζει την προσωρινή κράτησή τους.

Υπενθυμίζεται πως το ένταλμα σύλληψης έφερε τους δύο άνδρες ενώπιον των δικαστικών Αρχών ως δράστες της μαφιόζικης επιχείρησης που οργανώθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Αλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...