211
Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά το προσωπικό της καγκελαρίας καθώς γίνεται δεκτός από τον Ολαφ Σολτς | Photo by Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Ο Ομπάμα στο Βερολίνο – δείπνο με τη Μέρκελ και συνάντηση με τον Σολτς

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 14:44
Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά το προσωπικό της καγκελαρίας καθώς γίνεται δεκτός από τον Ολαφ Σολτς
|Photo by Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Ο Ομπάμα στο Βερολίνο – δείπνο με τη Μέρκελ και συνάντηση με τον Σολτς

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 14:44

Το κατώφλι της καγκελαρίας διέβη το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση με τίτλο «Ένα βράδυ με τον Μπαράκ Ομπάμα για τις μεγάλες προκλήσεις και τις ευκαιρίες της εποχής μας».

Ο Ομπάμα, 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, παραμένει μια προσωπικότητα με μεγάλη αίγλη κυρίως στην Ευρώπη, μολονότι έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα έγινε δεκτός από τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς, ενώ το προηγούμενο βράδυ δείπνησε σε ένα ιταλικό εστιατόριο του δυτικού Βερολίνου με την πρώην καγκελάριο Aνγκελα Μέρκελ και τον σύζυγό της Γιοάκιμ Ζάουερ. Ακόμα και μετά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είχε κρατήσει σχέσεις με τη Μέρκελ, την οποία αποκαλούσε «φίλη μου Ανγκελα» και είχε επισκεφθεί δύο φορές στην Κολωνία το 2017 και το 2019, όσο εκείνη ήταν ακόμα καγκελάριος της Γερμανίας.

Στα οκτώ χρόνια της προεδρίας του επισκέφτηκε τη Γερμανία έξι φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το βράδυ ο 61χρονος πλέον Ομπάμα θα λάβει μέρος σε συζήτηση με τον παρουσιαστή και ηθοποιό Κλάας Χόιφερ-Ουμλάουφ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο επιβλητικό στάδιο Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου, χωρητικότητας 60.000 θεατών. Τα εισιτήρια για την διάρκειας μίας ώρας εκδήλωση κοστίζουν από 10 έως και 607 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...