814
Στο κέντρο η Τζίνα Λολομπρίτζιντα στα νιάτα της, αριστερά με τον Χαβιέ Ριγάου και δεξιά με τον Αντρέα Πιατσόλα | CreativeProtagon

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: H διαμάχη των κληρονόμων και η «τρύπα» 9 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 12:00
Στο κέντρο η Τζίνα Λολομπρίτζιντα στα νιάτα της, αριστερά με τον Χαβιέ Ριγάου και δεξιά με τον Αντρέα Πιατσόλα
|CreativeProtagon

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: H διαμάχη των κληρονόμων και η «τρύπα» 9 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 12:00

H θρυλική Τζίνα Λολομπρίτζιντα, διεθνούς φήμης ιταλίδα καλλονή, σύμβολο του σεξ, σταρ του κινηματογράφου της μεταπολεμικής εποχής και πολιτικός, πέθανε τον Ιανουάριο αφήνοντας πίσω της μια τεράστια κληρονομιά. Αφησε επίσης κληρονόμους που διαφωνούν μεταξύ τους για την περιουσία της, η οποία βρέθηκε να έχει μια τρύπα 9 εκατ. ευρώ στο κέντρο της, γράφει στους Times ο Τζέιμς Ιμάμ, ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στο Μιλάνο.

Στο τελευταίο στάδιο μιας δικαστικής διαμάχης για το τι έχει απομείνει από την κληρονομιά της ηθοποιού, οι ιταλικές αρχές ολοκλήρωσαν πρόσφατα την απογραφή της περιουσίας της Λολομπρίτζιντα· και διαπίστωσαν ότι περιουσιακά στοιχεία αξίας 9 εκατ. ευρώ έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Τα περιουσιακά στοιχεία της σταρ που υπήρχαν στην πολυτελή βίλα της στη Ρώμη περιλαμβάνουν ένα βιολετί cushion-cut ρουμπίνι, ένα ξύλινο άγαλμα του Βούδα και μαρμάρινα αγαλματίδια χερουβείμ. Ενας ανεξάρτητος συμβολαιογράφος έχει αποτιμήσει την υπάρχουσα περιουσία της σε σχεδόν 500.000 ευρώ.

Μέλη της οικογένειας της Λολομπρίτζιντα κατηγόρησαν έναν από τους στενότερους έμπιστους της σταρ ότι απορροφούσε κεφάλαια. «Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το πού φυλάσσονται τα αγνοούμενα περιουσιακά στοιχεία» δήλωσε στους Times ο Αλεσάντρο Τζεντιλόνι Σιλβέρι, δικηγόρος του Αντρέα Μίλκο Σκόφιτς τζούνιορ, μοναχογιού της ηθοποιού από τον γάμο της με τον Μίλκο Σκόφιτς, σλοβάκο γιατρό και στη συνέχεια μάνατζέρ της.

Η «Λολό» με τον σύζυγό της Μίλκο Σκόφιτς και τον γιο τους, το 1963 (Keystone-France/Gamma-Rapho via Getty Images)

Η δικαστική μάχη επικεντρώνεται στην απόφαση της ηθοποιού να μοιράσει την υπάρχουσα περιουσία της εξίσου μεταξύ του Σκόφιτς και του Αντρέα Πιατσόλα, του 35χρονου φίλου της, ο οποίος διαχειριζόταν τα περιουσιακά της στοιχεία και τη φρόντιζε τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Ο μοναχογιός της Μίλκο Σκόφιτς, μαζί με τον εγγονό της Ντιμίτρι Σκόφιτς και τον Χαβιέ Ριγάου Υ Ραφόλς, έναν ισπανό επιχειρηματία με τον οποίο η Λολομπρίτζιντα είχε σχέση από το 1984 και παντρεύτηκαν το 2006 με σύμφωνο συμβίωσης, κατηγορούν τον Πιατσόλα ότι χειραγωγούσε τη γερασμένη ηθοποιό για να τον βάλει στη διαθήκη της, παρά το γεγονός ότι το 2021 είχε τεθεί υπό κηδεμονία ορισμένη από δικαστήριο. Η ηθοποιός, στο μεταξύ, είχε ισχυριστεί ότι ο Ριγκάου την παντρεύτηκε εν αγνοία της πριν επιχειρήσει να της πάρει την περιουσία της.

Δικαστήριο της Ρώμης πρόκειται να αποφασίσει στις 7 Ιουνίου αν η Τζίνα Λολομπρίτζιντα ήταν υγιής όταν υπέγραψε τη διαθήκη της. Η ετυμηγορία θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκ νέου ανάθεση ολόκληρης της υπάρχουσας περιουσίας της ηθοποιού στον γιο της, Μίλκο Σκόφιτς.

«Η Λολομπρίτζιντα δεν ήταν αρκετά διαυγής ώστε να υπογράψει τη διαθήκη της» δήλωσε ο δικηγόρος Αλεσάντρο Τζεντιλόνι Σιλβέρι. «Ηταν εξαιρετικά αδύναμη και υπήρχαν άνθρωποι που την τροφοδοτούσαν με ψευδείς πληροφορίες υποστηρίζοντας πως ήταν επωφελείς για εκείνη».

Η ιταλίδα ηθοποιός και ο βοηθός της Αντρέα Πιατσόλα στην τηλεοπτική εκπομπή «Domenica», το 2019 (Archivio Massimo Insabato / Mondadori Portfolio via Getty Images)

Απαντώντας, οι δικηγόροι του Πιατσόλα υποστηρίζουν ότι η Λολομπρίτζιντα δεν ήταν καθόλου ευάλωτη όταν υπέγραψε τη διαθήκη: «Είχε διαύγεια και διάβαζε τα πάντα» είπε ο Φιλίπο Μορλακίνι, δικηγόρος του κατηγορουμένου Αντρέα Πιατσόλα. «Πάντα είχε τον τελευταίο λόγο» τόνισε ο Μορλακίνι και προσέθεσε ότι η Λολομπρίτζιντα έβλεπε τον Πιατσόλα «σαν γιο της».

Ο συμβολαιογράφος Βιτόριο Οκόρσιο κατέγραψε τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία της Τζίνα Λολομπρίτζιντα σε 11 επισκέψεις του στη βίλα της στη Ρώμη. Η λίστα του, την οποία είδε ο ανταποκριτής των Times, περιλαμβάνει αντικείμενα όπως ένα ρουμπίνι αξίας 1.200 ευρώ, κοσμήματα και ρολόγια, πίνακες σύγχρονων καλλιτεχνών, έπιπλα αντίκες και αγαλματίδια βραβείων.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης διάφορες οφειλές, ανεβάζοντας τη συνολική περιουσία της ηθοποιού σε περίπου 500.000 ευρώ. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πού βρίσκονται τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την πώληση ορισμένων από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της σταρ, μεταξύ των οποίων τρία ακίνητα στη Ρώμη, ένα διαμέρισμα στο Μόντε Κάρλο και μια σειρά από vintage αυτοκίνητα.

H Τζίνα Λολομπρίτζιντα στο σπίτι της στη Ρώμη, το 2006 (REUTERS/Chris Helgren)

Εν τω μεταξύ, τον περασμένο μήνα, το ιταλικό περιοδικό L’Espresso προσέθεσε άλλο ένα κεφάλαιο στο έπος για την Λολομπρίτζιντα δημοσιεύοντας έρευνες εφημερίδων του Παναμά που διαπίστωσαν ότι η Bewick International Inc, μια εταιρεία που ιδρύθηκε στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής το 2014, είχε εξουσιοδοτήσει τη Λουίτζια Τζίνα Λολομπρίτζιντα, όπως ήταν το επίσημο όνομα της ηθοποιού, να ανοίξει έναν εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό στο Μόντε Κάρλο.

Η εφημερίδα Il Messaggero υπέθεσε ότι μια εταιρεία που διαχειρίζεται ο Πιατσόλα διοχέτευσε ορισμένα από τα κεφάλαια της ηθοποιού στην εταιρεία του Παναμά μέσω τραπεζικού λογαριασμού στο Μόντε Κάρλο. Ο δικηγόρος του γιου της ισχυρίστηκε ότι η απογραφή έδειξε την ανεξέλεγκτη απληστία των υποτιθέμενων φίλων της ηθοποιού. «Κάποτε, η περιουσία της Λολομπρίτζιντα ήταν τεράστια» είπε. «Τώρα έχει μειωθεί στο ελάχιστο».

Ο Πιατσόλα έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην υποτιθέμενη συνωμοσία για απόκρυψη κεφαλαίων στην εταιρεία του Παναμά. «Δεν ήξερα ότι υπήρχε η εταιρεία» δήλωσε στην ιστοσελίδα Fanpage. «Δεν έχω καν τρεχούμενο λογαριασμό στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...