228
Τα γραφεία της Vice Media στο Λος Αντζελες | Mario Tama/Getty Images

«Ενα βήμα» από την πτώχευση η Vice Media

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2023, 12:51
Τα γραφεία της Vice Media στο Λος Αντζελες
|Mario Tama/Getty Images

«Ενα βήμα» από την πτώχευση η Vice Media

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2023, 12:51

Ο δημοσιογραφικός όμιλος Vice, που έχει στην κατοχή του τα δημοφιλή sites Vice, Motherboard και BuzzFeed, ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση, σύμφωνα με τους New York Times.

Εχουν προηγηθεί απολύσεις προσωπικού και η ανακοίνωση ότι κλείνει το βραβευμένο ειδησεογραφικό τμήμα του BuzzFeed.

Οπως ανέφεραν οι NYT, πέντε εταιρείες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την αγορά της Vice Media, ώστε να αποφύγει την πτώχευση.

Εκπρόσωπος της Vice δήλωσε ότι ο όμιλος εξετάζει διάφορες «στρατηγικές εναλλακτικές» και προσπαθεί «να βρει την καλύτερη πορεία».

Την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Vice News Tonight» και θα μειώσει τις θέσεις εργασίας στα ψηφιακά της μέσα σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών και αποχωρήσεις στελεχών. Τουλάχιστον 100 εργαζόμενοι αναμένεται να απολυθούν.

Η Vice Media ήταν μία από τις γοργά ανερχόμενες μιντιακές εταιρείες που απευθυνόταν στο κοινό των μιλένιαλ. Το 2017, η αξία της εταιρείας υπολογιζόταν στα 5,7 δισ. δολάρια, ανέφερε ο Guardian.

Συνιδρυτής της ήταν ο Καναδός Σέιν Σμιθ, που ξεκίνησε με ένα περιοδικό στον Καναδά και έχτισε μία «αυτοκρατορία των μίντια». Οσο για έναν άλλο συνιδρυτή του ομίλου, αυτός ήταν ο Γκάβιν ΜακΙνες, ιδρυτής επίσης της διαβόητης εξτρεμιστικής ομάδας Proud Boys, που διαδραμάτισε πρωταρχικό ρόλο στην εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...