455
Η φωτογραφία που θα θυμούνται για πάντα οι εργαζόμενοι στο «Amar» της Βαρκελώνης. Στη μέση οι τρεις εκλεκτοί θαμώνες | Pol Perello Franch/via REUTERS

Μπαίνουν σε ένα εστιατόριο της Βαρκελώνης ο Ομπάμα, ο Σπίλμπεργκ και ο Σπρίνγκστιν…

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2023, 12:36
Η φωτογραφία που θα θυμούνται για πάντα οι εργαζόμενοι στο «Amar» της Βαρκελώνης. Στη μέση οι τρεις εκλεκτοί θαμώνες
|Pol Perello Franch/via REUTERS

Μπαίνουν σε ένα εστιατόριο της Βαρκελώνης ο Ομπάμα, ο Σπίλμπεργκ και ο Σπρίνγκστιν…

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2023, 12:36

Εκπληκτο έμεινε το προσωπικό ενός εστιατορίου στη Βαρκελώνη το απόγευμα της Πέμπτης μόλις συνειδητοποίησε ότι η μυστηριώδης απογευματινή κράτηση ενός «εξέχοντος» τραπεζιού είχε γίνει για μια παρέα την οποία αποτελούσαν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο τραγουδιστής Μπρους Σπρίνγκστιν.

Αφού δείπνησαν στο εστιατόριο «Amar» του ξενοδοχείου Palace, οι τρεις εκλεκτοί θαμώνες δέχτηκαν να φωτογραφηθούν με τους εργαζομένους. Μέλος του προσωπικού, μάλιστα, ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram, σχολιάζοντας: «Τα καλά αυτού του επαγγέλματος!!»

Ο Ομπάμα και η πρώην Πρώτη Κυρία του Λευκού Οίκου, Μισέλ, μαζί με τον Σπίλμπεργκ και τη δική του σύζυγο, Κέιτ Κάπσο, βρέθηκαν στην ισπανική πόλη για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του «Αφεντικού» της ροκ το βράδυ της Παρασκευής στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σύμφωνα με τον σεφ του «Amar», Ράφα Ζάφρα, η κράτηση για δείπνο με θαλασσινά είχε γίνει μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, από τον διάσημο ισπανοαμερικανό σεφ Χοσέ Αντρές. «Μου τηλεφώνησε και μου είπε πως επρόκειτο για μια εξαιρετικά σημαντική παρέα, αλλά ότι δεν έπρεπε να διαρρεύσει τίποτα» δήλωσε ο Ζάφρα στο ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena SER. «Φυσικά, ξεκίνησα να το ερευνώ και διαπίστωσα ότι ο μεν Ομπάμα θα έφθανε αεροπορικώς στην πόλη, ο δε Μπρους θα έδινε εδώ μια συναυλία».

Κατά την άφιξή της η παρέα φαινόταν «κουρασμένη», αλλά διατεθειμένη «να δοκιμάσει τα πάντα», προσέθεσε ο σεφ, σημειώνοντας ότι τελικά «έφαγαν πολύ» –εδέσματα όπως μύδια, γαρίδες και χαβιάρι– και «ήπιαν λίγο». «Εκείνος που κρατήθηκε περισσότερο ήταν αυτός που είχε δουλειά να κάνει απόψε» σχολίασε ο Ζάφρα αναφερόμενος στον Σπρίνγκστιν και τη συναυλία της Παρασκευής.

Για το φωτογραφικό στιγμιότυπο, είπε πως «οι άνδρες της ασφάλειας μάς παρακάλεσαν να μη ζητήσουμε φωτογραφίες, όμως λίγο πριν αποχωρήσουν, ο Ομπάμα μπήκε στην κουζίνα, μας είπε πως ήταν ένα από τα καλύτερα γεύματα που έχει απολαύσει και μας ζήτησε ο ίδιος μια φωτογραφία τους μαζί με το προσωπικό».

Την Παρασκευή, ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, μαζί με τον Σπίλμπεργκ και την Κάπσο, επισκέφθηκαν ορισμένα από τα πολιτιστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης, όπως τον περίφημο καθολικό ναό Sagrada Familia και το μουσείο Moco.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα ισπανικά ΜΜΕ δείχνουν το ζεύγος Ομπάμα, υπό στενή… περιφρούρηση πάντα, να περιφέρεται χέρι-χέρι στο κέντρο της Βαρκελώνης και πού και πού να χαιρετά τους περαστικούς.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι για πολλά χρόνια φίλος του Ομπάμα και έχουν συνυπάρξει σε πολλές εκδηλώσεις, αλλά και σε διακοπές.

Οσο για τον Σπρίνγκστιν, τον δένει επίσης στενή φιλία με τον Ομπάμα, η οποία έχει τις ρίζες του στην εκστρατεία του δεύτερου το 2008 για τις προεδρικές εκλογές, την οποία το «Αφεντικό» είχε υποστηρίξει με θέρμη. Το 2021 οι δυο τους είχαν, μάλιστα, οργανώσει τη σειρά podcast «Renegades: Born in the USA», όπου συζητούσαν για τη φιλία τους και τις οικογένειές του, για μουσική, καθώς και για ζητήματα που απασχολούσαν τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...