547
Ο κ. Νικολόπουλος έκανε γνωστό ότι δεν ευδοκίμησε η συνεργασία ούτε με το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου | In Time News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πληροφορίες για συμφωνία Κασιδιάρη – Νικολόπουλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2023, 17:26
Ο κ. Νικολόπουλος έκανε γνωστό ότι δεν ευδοκίμησε η συνεργασία ούτε με το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου
|In Time News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πληροφορίες για συμφωνία Κασιδιάρη – Νικολόπουλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2023, 17:26

Δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη εμφάνισαν τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη να επιχειρεί να «κατέβει» στις εκλογές με το κόμμα του πρώην βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, κάτι που αρνήθηκε ωστόσο ο τελευταίος.

Τα σενάρια πυροδοτήθηκαν από την αλλαγή του σήματος και την προσθήκη της λέξης «Ελληνες», την οποία πολλοί σύνδεσαν με το μόρφωμα του Ηλία Κασιδειάρη, στο όνομα του κόμματος του κ. Νικολόπουλου, καθώς οι κινήσεις αυτές ερμηνεύτηκαν ως μια ακόμη προσπάθεια του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στις εκλογές και να αποφύγει τυχόν δικαστικό «μπλόκο».

Σε ερώτηση του enikos.gr γιατί επέλεξε να αλλάξει το όνομα και το σήμα του «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος», ο πρόεδρος του, ο Νίκος Νικολόπουλος έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Το “Έλληνες” δεν υποκρύπτει συμφωνία. Ιδρυσα το κόμμα μου πριν από 12 χρόνια και έχει λάβει μέρος σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις. Η ονομασία παραπέμπει σε άλλα πολιτικά κόμματα που χρησιμοποιούν την εθνικότητα, όπως οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες. Επρεπε χθες να καταθέσω τον φάκελο της υποψηφιότητας στον Αρειο Πάγο και το σήμα μου είναι ο πυρσός. Πρόσθεσα την ελληνική σημαία όχι για τον Κασιδιάρη, αλλά επειδή εδώ και χρόνια στην εκπομπή που παρουσιάζω, “πέφτει” κάποια στιγμή η ελληνική σημαία και ήθελα να το προσθέσω και για το κόμμα. Αλλωστε έβαλα και τη φωτογραφία μου έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιοι δουν το όνομά μου και δεν κάνουν τον συνειρμό ότι είμαι εγώ, να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος είμαι».

Εξάλλου, ο Νίκος Νικολόπουλος επιβεβαίωσε στο enikos.gr ότι είχε συζητήσει με τον τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ιδρυτή και πρόεδρο του κόμματος «ΕΑΝ» Αναστάσιο Κανελλόπουλο για σύμπραξη, η οποία όμως δεν ευδοκίμησε.

«Με πήρε τηλέφωνο επειδή και εκείνος είναι από την Αχαΐα και μου πρότεινε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί ενόψει των εκλογών», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη όταν ο κ. Κανελλόπουλος αποφάσισε να κατέβει αυτόνομα με το «ΕΑΝ» στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ονομάζεται «Εθνικό κόμμα Ελληνες». Ο κ. Κανελλόπουλος διετέλεσε πρόεδρος του συγκεκριμένου κόμματος για μικρό χρονικό διάστημα.

«Για τρεις ημέρες κράτησε αυτό, καθώς άκουσα μετά κάποιες δηλώσεις του με τις οποίες δεν συμφωνούσα και τελικά αποφάσισα να κατέβω αυτόνομα», συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Το ρεπορτάζ για τις «παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Νωρίτερα την Πέμπτη, το iefimerida, επικαλούμενο «αποκλειστικές πληροφορίες», έγραφε ότι το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» μετονομάστηκε σε «Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» «μόλις χθες Τετάρτη 26 Απριλίου, ημέρα κατάθεσης των αιτήσεων για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου», μετά από «παρασκηνιακές διαβουλεύσεις» μεταξύ του Νίκου Νικολόπουλου και του Ηλία Κασιδιάρη.

Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε επίσης ότι «μετά το “μπλόκο” που θα βάλει ο Αρειος Πάγος στο κόμμα “Ελληνες” του Ηλία Κασιδιάρη, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης προσανατολίζεται να κάνει δήλωση στήριξης στον Νίκο Νικολόπουλο» και ότι ακολούθως «όλοι οι υποψήφιοι του Κασιδιάρη, οι οποίοι είναι πάνω από 200 σε όλη την Ελλάδα, θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του Νικολόπουλου».

Η συμφωνία των δύο «προβλέπει ότι το 70% των ψηφοδελτίων θα είναι άνθρωποι του Ηλία Κασιδιάρη και το 30% του Νίκου Νικολόπουλου», κατά την παραπάνω πηγή.

Το iefimerida προανήγγειλε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση αναμένεται να αντιδράσει και απέναντι σε αυτό το μόρφωμα, το οποίο γίνεται “όχημα” για τους υποψηφίους του Ηλία Κασιδιάρη και με τις ευλογίες του καταδικασμένου χρυσαυγίτη» καταθέτοντας υπόμνημα στον Αρειο Πάγο την Παρασκευή με το οποίο θα ζητά «την απαγόρευση και του νέου μορφώματος που φιλοξενεί υποψηφίους-στελέχη του Κασιδιάρη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...