1040
Το νέο look της Μέγκαν Μαρκλ: άλλο κούρεμα, ισιωμένα μαλλιά με φωτεινό χρώμα, ανάλαφρο μακιγιάζ και κυρίως, αλαβάστρινη επιδερμίδα, χωρίς φακίδες | Facebook/Meghan, Duchess of Sussex

Μέγκαν Μαρκλ: Το πραγματικό ερώτημα για το νέο της look

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 14:30
Το νέο look της Μέγκαν Μαρκλ: άλλο κούρεμα, ισιωμένα μαλλιά με φωτεινό χρώμα, ανάλαφρο μακιγιάζ και κυρίως, αλαβάστρινη επιδερμίδα, χωρίς φακίδες
|Facebook/Meghan, Duchess of Sussex

Μέγκαν Μαρκλ: Το πραγματικό ερώτημα για το νέο της look

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 14:30

Στην πρώτη της εμφάνιση από τότε που ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, η Μέγκαν Μαρκλ παρουσιάστηκε μέσω video link στο TED Talk του φίλου της φωτογράφου Μίσαν Χάριμαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, με ανανεωμένο look, ανάβοντας κυριολεκτικά φωτιές στα social media αλλά και στον βρετανικό Τύπο.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι έκανε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση που προβλήθηκε ως πρόλογος στην ομιλία του Χάριμαν, και φυσικά όλοι (οι γυναίκες τουλάχιστον) πρόσεξαν πόσο ανανεωμένη και λαμπερή έδειχνε. Ο ίδιος ο Χάριμαν, εξάλλου, ανέβασε φωτογραφία της στο Twitter, ευχαριστώντας την για την υποστήριξή της.

Κάποιοι ισχυρίστηκαν πικρόχολα ότι κάνει τα πάντα για να μοιάσει στη νύφη της, Κέιτ Μίντλετον. Εκτός από το νέο κούρεμα και το πιο φωτεινό χρώμα των μαλλιών της, που τα ίσιωσε επίσης, η επιδερμίδα της Μέγκαν είναι τώρα πιο λαμπερή και αλαβάστρινη, με τις φακίδες να έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Αποτέλεσμα έξυπνου μακιγιάζ ή πλαστικής επέμβασης; Η φημολογία οργιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά και ο Τύπος δεν πάει πίσω.

Ο Μίσαν Χάριμαν ευχαρίστησε τη Μέγκαν Μαρκλ για την εισαγωγή της στην ομιλία του

«Η εντυπωσιακή νέα εμφάνιση της Μέγκαν αποκαλύπτει ποια ήταν πραγματικά» ούρλιαξε η Daily Mail. Και δεν ήταν η μόνη· «Η Μέγκαν Μαρκλ πυροδοτεί εικασίες για χειρουργική επέμβαση με το νέο look» έγραψε ασθμαίνοντας η New York Post. «Το νέο χτένισμα της Μέγκαν σε στυλ Γκουίνεθ Πάλτροου χαιρετίστηκε ως “εξευγενισμένη κίνηση  ισχύος”» σάλπισε η Express. Και η beauty editor της Telegraph, Αναμπελ Τζόουνς, αποκάλυψε: «Το νόημα πίσω από τη μεταμόρφωση της Μέγκαν στο Μοντεσίτο».

Διαβάζοντας αυτούς τους τίτλους, γράφει ο αρθρογράφος της Telegraph Μάικλ Ντίκον, τους βρήκε όλους βαθιά ανησυχητικούς. Επειδή, αν και είχε δει τις φωτογραφίες στις οποίες αναφέρονταν, ο ίδιος δεν παρατήρησε την παραμικρή αλλαγή στην εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ. Κατά τη γνώμη του, ήταν απλώς συνηθισμένες λήψεις της, στις οποίες έδειχνε… όπως πάντα. Μόνο όταν άρχισε να διαβάζει τα άρθρα κατάλαβε ότι είχαν δίκιο: ναι, τα μαλλιά της ήταν διαφορετικά, το μακιγιάζ της διέφερε επίσης.

Αλλά υπάρχει μια απλή εξήγηση για αυτό, σημειώνει ο Ντίκον: ότι ο ίδιος είναι άνδρας… Και όπως κάθε πολύπαθη σύζυγος γνωρίζει εκ πείρας, είναι εκπληκτική, απίστευτη, αθεράπευτη η έλλειψη παρατηρητικότητας των ανδρών. Χωρίς βαριά προτροπή, απλώς δεν παρατηρούν πότε η γυναίκα τους εμφανίζεται με ένα νέο χτένισμα ή ένα νέο συνολάκι. Και αν δεν προσέχουν πότε το κάνουν οι γυναίκες τους, δύσκολα θα παρατηρήσουν πότε το κάνει η σύζυγος κάποιου άλλου. Ο Ντίκον υπερβάλλει όσο μπορεί για να μας πείσει: ειλικρινά, λέει, ακόμα και αν η Μέγκαν άρχιζε να φοράει ψεύτικα γένια, οι περισσότεροι άνδρες (φυσικά) δεν θα το πρόσεχαν καν.

Η Μέγκαν πάντα φρόντιζε να μακιγιάρεται προσεκτικά, ακόμη και σε σπορ εμφανίσεις, χωρίς ωστόσο να καλύπτει εντελώς τις ατέλειες τις επιδερμίδας της (Facebook/Meghan, Duchess of Sussex)

Το αναφέρει, λέει, επειδή κατά τη γνώμη του είναι μια από τις βασικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Σε έναν γάμο, ωστόσο, αυτή η ατυχής διαφορά είναι ικανή να προκαλέσει πολλές διαμάχες. Οι γυναίκες μπορεί να νιώσουν βαθιά προσβεβλημένες αν οι σύζυγοί τους δεν προσέξουν το νέο τους look. Μπορεί να υποθέσουν ότι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για αυτές ή ότι τις θεωρούν δεδομένες.

Αλλά για λογαριασμό των απανταχού συζύγων, όπως γράφει στην Telegraph, ο Ντίκον θέλει να τονίσει ότι αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Απλώς, όσον αφορά τη γυναικεία μόδα, οι άνδρες είναι τόσο οξυδερκείς όσο ο μύωψ κύριος Μαγκού (ο ήρωας των κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 1950 που αρνείται να φορέσει γυαλιά, και έγινε κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Λέσλι Νίλσεν το 1997).

Οι άνδρες δεν σκοπεύουν να προσβάλλουν τις γυναίκες. Εκείνες, ωστόσο, πρέπει να καταλάβουν ότι η εκ γενετής αδυναμία τους να συμβαδίζουν με τις αλλαγές της γκαρνταρόμπας των συζύγων τους μπορεί να τους προκαλέσει άγχος. Κάθε τόσο, για παράδειγμα, νιώθουν το άβολο συναίσθημα ότι δεν αναγνωρίζουν το φόρεμα που φοράει η γυναίκα τους. Και αυτό τους προκαλεί ένα τρομακτικό δίλημμα.

Αν το φόρεμα είναι καινούργιο και δεν πουν τίποτα, μπορεί να μπουν σε μπελάδες επειδή δεν το πρόσεξαν. Τι γίνεται όμως αν το φόρεμα στην πραγματικότητα δεν είναι καινούργιο και η σύζυγος το έχει εδώ και χρόνια; Αν πουν κάτι, θα μπουν σε μπελάδες επειδή δεν το πρόσεξαν όλες τις προηγούμενες φορές. Με άλλα λόγια, σκέτος  εφιάλτης…

Ως εκ τούτου, ο Μάικλ Ντίκον απευθύνει την εξής απελπισμένη έκκληση για βοήθεια στις συζύγους της Βρετανίας (την οποία, ωστόσο, δεν είναι κακό να λάβουν υπόψη τους και οι κυρίες σε άλλες χώρες): Οποτε προγραμματίζετε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο, γράψτε το με μεγάλα πολύχρωμα κεφαλαία γράμματα στο ημερολόγιο του τοίχου της κουζίνας. Στη συνέχεια, απλώς για επιβεβαίωση, κάντε ανήμερα μια διακριτική υπενθύμιση. Κάτι του τύπου: «Θεέ μου, αγαπημένε μου σύζυγε, απλά ανυπομονώ να ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ σήμερα. Θα είναι τόσο ωραίο να έχω ένα ΝΕΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ. Ενα συναρπαστικά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ από αυτό που έχω ΤΩΡΑ. Ελπίζω να σου αρέσει ΤΟ ΝΕΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ που θα έχω όταν επιστρέψω από το κομμωτήριο όπου θα πάω για το ΝΕΟ ΜΟΥ ΧΤΕΝΙΣΜΑ».

Το ίδιο και για τα ρούχα. Και για το μακιγιάζ. Και για το άρωμα. Για τα πάντα. Την πρώτη φορά που θα τα βάζετε, να μας δίνετε πάντα μια απαλή λεκτική ώθηση αυτού του τύπου, ώστε να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι α) το αντικείμενο είναι καινούργιο και β) αναμένεται ένα κατάλληλο κομπλιμέντο. Θα γλιτώσει και τους δύο από πολύ άγχος και θα διασφαλίσει ότι η συζυγική αρμονία θα παραμείνει γαλήνια, άθικτη…

Ο Ντίκον ελπίζει, τέλος, ότι ο πρίγκιπας Χάρι παρατήρησε το νέο look της Μέγκαν, αλλιώς θα το πληρώσει βλέποντας τη ζωή του να γίνεται κόλαση από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά, βέβαια, ο Χάρι είναι τυχερός. Κάθε φορά που η γυναίκα του αλλάζει το βερνίκι των νυχιών της, απασχολεί τα νέα για μέρες. Οπότε, ακόμα και αν ο πρίγκιπας είναι απελπιστικά απρόσεκτος, είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητες οι αλλαγές της.

Ο Χάρι γκρινιάζει πάντα για τον Τύπο. «Αλλά ειλικρινά, νομίζω», γράφει ο Ντίκον στην Telegraph, «ότι πρέπει να είναι πολύ ευγνώμων. Θα είχε τρομερό πρόβλημα χωρίς τους δημοσιογράφους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...