558
Ο Χιου Γκρόσβενορ με τη μέλλουσα σύζυγό του, η οποία εργάζεται ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων για μια εταιρεία βιολογικών τροφίμων | Grosvenor 2023

Νέος, ωραίος και ζάπλουτος: ο πιο περιζήτητος γαμπρός της Βρετανίας παντρεύεται

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 17:11
Ο Χιου Γκρόσβενορ με τη μέλλουσα σύζυγό του, η οποία εργάζεται ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων για μια εταιρεία βιολογικών τροφίμων
|Grosvenor 2023

Νέος, ωραίος και ζάπλουτος: ο πιο περιζήτητος γαμπρός της Βρετανίας παντρεύεται

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 17:11

Στην κατεξοχήν χώρα των γαλαζοαίματων, τη Βρετανία, θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα ο πιο περιζήτητος εργένης στους κόλπους της αριστοκρατίας, καθότι νέος, ωραίος και ζάπλουτος. Για τον δούκα του Ουέστμινστερ ο λόγος, τον 32χρονο Χιού Γκρόσβενορ, βαφτισιμιό του βασιλιά Καρόλου, νονό του πρίγκιπα Τζορτζ (του πρωτότοκου γιου του Ουίλιαμ) και κληρονόμο μιας τεράστιας περιουσίας, που υπολογίζεται στα δέκα δισ. στερλίνες, ο οποίος σύντομα πρόκειται να παντρευτεί την Ολίβια Χένσον, την εκλεκτή της καρδιάς του, με την οποία είναι μαζί την τελευταία διετία.

Η είδηση του γάμου τους κοινοποιήθηκε με μια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται πως οι οικογένειες των μελλονύμφων είναι «εξαιρετικά ευτυχισμένες». Οπως αναφέρει το περιοδικό Tatler, η βίβλος της βρετανικής αριστοκρατίας, ο δούκας του Ουεστμίνστερ –ο οποίος κατέχει, μεταξύ άλλων, ολόκληρες συνοικίες του κεντρικού Λονδίνου και ένα σημαντικό κομμάτι ακινήτων της Σίλικον Βάλεϊ– σε κάποια περίοδο κατά το παρελθόν ήταν πιο περιζήτητος ακόμη και από τους δυο γιούς του Καρόλου και της Νταϊάνα.

«Λόγω της αξιοσημείωτης “κανονικότητας” της οικογένειάς του, παρά τον τίτλο ευγενείας, της εγγύτητάς της στη βασιλική οικογένεια και της περιουσίας της στην τράπεζα: ήταν όχι μόνο πιο πλούσιος, αλλά μπορούσε να είναι και πιο ευέλικτος στις επιλογές του» συνοψίζει στην ανταπόκρισή της από το Λονδίνο η Πάολα ντε Καρόλις της Corriere della Sera.

Τώρα, όμως, αποφάσισε και ετοιμάζεται να παντρευτεί την Ολίβια Χένσον. Γνωρίστηκαν πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στην κατοικία κοινών φίλων τους, και ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα. Η 30χρονη μέλλουσα δούκισσα του Ουέστμινστερ φοίτησε στο ίδιο λύκειο, το Marlborough College, όπου φοίτησε και η δούκισσα της Ουαλίας (Κέιτ Μίντλετον), ενώ σπούδασε ιταλική και ισπανική φιλολογία στο περίφημο Trinity College του Δουβλίνου.

Σήμερα είναι γνωστό πως εργάζεται ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων για μια εταιρεία βιολογικών τροφίμων, ενώ οι φίλοι και οι γνωστοί της την περιγράφουν ως μια έξυπνη και συμπαθητική γυναίκα, που πατάει γερά στη γη, γεγονός που σίγουρα θα γοήτευσε τον δούκα, ο οποίος δεν μεγάλωσε ιδιαίτερα πριγκιπικά.

Ο Χιού Γκρόσβενορ τo 2108 σε γάμο στη Βρετανία (Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Ο Χιού Γκρόσβενορ έχει δύο μεγαλύτερες αδερφές –τη 43χρονη Λαίδη Ταμάρα, σύζυγο του Εντουαρντ βαν Κούτσεμ, ενός από τους πιο στενούς φίλους του πρίγκιπα Ουίλιαμ, και τη Λαίδη Εντουίνα, ηλικίας 41 ετών, ποινικολόγο, που παντρεύτηκε τον τηλεοπτικό παρουσιαστή και ιστορικό Νταν Σνόου–, αλλά κληρονόμησε εκείνος τον τίτλο επειδή είναι ο μεγαλύτερος γιος, πρακτική που εξακολουθεί να ισχύει σε ορισμένες βρετανικές οικογένειες. Η μικρότερη αδελφή του, Λαίδη Βιόλα, εργάζεται για φιλανθρωπικές οργανώσεις και είναι παντρεμένη με έναν αξιωματικό της βασιλικής φρουράς.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο μελλόνυμφος δούκας προσέφερε περισσότερα από 12 εκατ. στερλίνες, κατά πάσα πιθανότητα από τον προσωπικό του λογαριασμό, σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Εκτός, λοιπόν, από νέος, ωραίος, ζάπλουτος και διακριτικός, φαίνεται πως ο Χιού Γκρόσβενορ είναι και φιλεύσπλαχνος.

Μέχρι την ηλικία των 11 ετών φοίτησε σε δημόσιο σχολείο, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τους βρετανούς ευγενείς. Στη συνέχεια στάλθηκε όχι στο Ιτον, αλλά σε ένα λιγότερο διάσημο και απρόσιτο ίδρυμα, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ.

Ο «Χιούι», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, κληρονόμησε τον τίτλο που φέρει σε νεαρή ηλικία, μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του από καρδιακή προσβολή το 2016. Ο τίτλος χρονολογείται στην εποχή της βασίλισσας Βικτωρίας, στον 19ο αιώνα, αλλά η οικογένεια Γκρόσβενορ ήταν μια από τις πλουσιότερες του βασιλείου ήδη από τον 17ο αιώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...