1045
| IntimeNews

Κατηγορούμενος στη δίκη του Αλκη: «Είχαμε σκοπό ένα απλό οπαδικό επεισόδιο, δεν πήγαμε να σκοτώσουμε»

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 13:30

Κατηγορούμενος στη δίκη του Αλκη: «Είχαμε σκοπό ένα απλό οπαδικό επεισόδιο, δεν πήγαμε να σκοτώσουμε»

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 13:30

Επειτα από τρεις μήνες ακροαματικής διαδικασίας και 25 συνεδριάσεις, διάστημα κατά το οποίο εξετάστηκαν περισσότεροι από 65 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, άνοιξε λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Τρίτης ο κύκλος των απολογιών των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία, με οπαδικά κίνητρα, του Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης απολογήθηκε πρώτος ο 24χρονος, η σύλληψη του οποίου προηγήθηκε χρονικά έναντι των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του, ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της πολύκροτης υπόθεσης. Πρόκειται για τον οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί κλειδιά από κεντρικό σύνδεσμο οπαδών, όπου λίγα 24ωρα μετά το φονικό έγινε αστυνομική έφοδος και βρέθηκε πλήθος πολεμοφοδίων. Από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο είχαν ξεκινήσει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 12 κατηγορούμενοι, για να κινηθούν με τρία οχήματα προς τη Χαριλάου εκδηλώνοντας την άγρια επίθεση.

«Μέρες σκέφτομαι να πω τα γεγονότα όπως είναι χωρίς να στενοχωρήσω κανέναν. Θέλω να ζητήσω μία συγγνώμη για τη συμμετοχή σε αυτή την τραγική ιστορία που κόστισε τη ζωή στον Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να τα έκανα όλα αλλιώς, να μην βρεθώ σε ομάδες και συνδέσμους, αλλά είναι αργά», είπε ο 24χονος κατηγορούμενος στην αρχή της απολογίας του.

Ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια πήγαινε στο γήπεδο και ήταν μέλος του συνδέσμου, αλλά αρνήθηκε ότι είχε ηγετικό ρόλο.

«Ψάχναμε οπαδούς του Αρη να τους κυνηγήσουμε»

Μιλώντας για το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης και το πως ξεκίνησαν όλα, ανέφερε ότι βρίσκονταν στο σύνδεσμο με όλους συγκατηγορούμενούς του, όταν πέρασε κάποιος και τους είπε πως έγινε ένα οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο και χτύπησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ. «Ηρθαν κάποια παιδιά, μας είπαν ότι τους έσκισαν την μπλούζα, έγινε κάτι. Δε μας πήρε κανείς τηλέφωνο, πέρασε κάποιος από τον σύνδεσμο και ανέφερε ότι κάτι έγινε στο Ωραιόκαστρο, κυνήγησαν με κάποια αντικείμενα δικούς μας. Ετσι μιλήσαμε για να πάμε στη Χαριλάου να κάνουμε ένα οπαδικό επεισόδιο.Ετσι μας ήρθε εκείνη τη στιγμή», ανέφερε.

«Δεν θυμάμαι από ποιον έπεσε η ιδέα, δεν είπε κάποιος συγκεκριμένος πάμε Χαριλάου, ήταν απόφαση όλων. Θέλαμε να κυνηγήσουμε κάποιον, όχι αυτό που έγινε. Να κυνηγήσουμε, οτιδήποτε. Να χτυπήσουμε κάποιον. Συμφώνησαν όσοι πήγαμε. Αποφασίσαμε να κάνουμε οπαδικό επεισόδιο στη Χαριλάου. Ξεκινήσαμε, μπήκαμε στα αμάξια μας, δε ξέραμε κάτι συγκεκριμένο. Πήγαμε να κάνουμε απλώς μια γύρα. Αποφασίσαμε να μπούμε στα αυτοκίνητα και να πάμε Χαριλάου εμείς οι 12, με σκοπό ένα οπαδικό επεισόδιο. Ψάχναμε οπαδούς του Αρη, να τους κυνηγήσουμε, να τους κάνουμε. Αν δεν συμφωνούσαν όλοι, θα πηγαίναμε και ένα αυτοκίνητο να κυνηγήσουμε και να χτυπήσουμε, όχι όμως σε τέτοια κλίμακα», πρόσθεσε.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του ότι εκείνος μπήκε μπροστά με το δικό του αυτοκίνητο και τα άλλα δύο οχήματα τον ακολουθούσαν, καθώς γνώριζε την περιοχή της Χαριλάου, ενώ ήθελαν να αποφύγουν κεντρικούς δρόμους. «Φοβόμασταν μην έχει πολύ κόσμο, δεν ψάχναμε κάτι συγκεκριμένο, μόνο οπαδούς του Αρη. Απλώς πήγαμε. Ο καθένας πήρε ό,τι αντικείμενο ήθελε μαζί του. Υπάρχουν αντικείμενα και στον σύνδεσμο, έχει πολλά πράγματα να πάρει αν θέλει κάποιος. Εγώ δεν είχα κάτι επάνω μου», ανέφερε.

Ενα οπαδικό επεισόδιο που προηγήθηκε νωρίτερα στο Ωραιόκαστρο, όπου «κάποιοι κυνήγησαν κάποιους δικούς μας» αποτέλεσε το έναυσμα για την άγρια οπαδική επίθεση που εκδηλώθηκε σε βάρος του Αλκη Καμπανού και της παρέας του, κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώτος κατηγορούμενος

Η στιγμή που εντόπισαν την παρέα του Αλκη

Ο 24χρονος ανέφερε στο δικαστήριο πως πήγαιναν αργά με το αυτοκίνητο, όταν κατέβηκαν από την οδό Πλαστήρα, καθώς έψαχναν άτομα για να τους επιτεθούν. «Είδαμε τον Αλκη και την παρέα του από μακριά, από την προηγούμενη διασταύρωση, από τα κάγκελα του σχολείου. Είδαμε μαυροφορεμένα άτομα να κάθονται στην πολυκατοικία. Μειώσαμε ταχύτητα, άνοιξα τα αλάρμ γιατί δεν ήμασταν σίγουροι ότι ήταν οπαδοί του Άρη. Κατεβήκαμε τρία άτομα από το αμάξι μου. Σταμάτησα εγώ, σταμάτησε το άλλο αυτοκίνητο από πίσω και είδα που έστριψε το τρίτο όχημα.

»Με το που σταματήσαμε κατέβηκαν τρία άτομα από το αμάξι μου και πήγαν μπρος το σημείο. Εγώ απλώς έκατσα στο αμάξι, περίμενα να δω τι θα γίνει. Από το πίσω αμάξι δε κατέβηκε κάνεις εκείνη την ώρα και από το άλλο δεν έβλεπα. Δεν έβλεπα καθαρά τι γίνεται αλλά κατάλαβα όταν ξεκίνησε το επεισόδιο. Υπήρχε μια συνομιλία στην αρχή, λέγανε “τι ομάδα είσαι” και η απάντηση ήταν “Αριανάρα ρε”. Τότε ξεκίνησε η “μανούρα”. Είδα ένα άτομο να τρέχει στην Πλαστήρα και από πίσω να τον κυνηγάει ο τέταρτος. Εκείνη τη στιγμή βγήκα για πρώτη φορά από το αμάξι αλλά είδα ότι δεν είχα βάλει χειρόφρενο και γύρισα στο όχημα. Βγήκα μετά, μόλις είδα το δεύτερο άτομο να τρέχει. Έφτασα μέχρι τη μέση του δρόμου, έκανα κίνηση μπρος τα εκεί αλλά δεν τον κυνήγησα. Το παιδί έφυγε προς τα κάτω», αφηγήθηκε.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως είχε «παγώσει» από τις φωνές και τις βρισιές που άκουγε, αλλά και από το σκηνικό που εξελισσόταν, όπως αναφέρει, λίγα μέτρα μακριά του. Επίσης, τόνισε ότι ο ίδιος δεν είχε άμεση εμπλοκή στην δολοφονική επίθεση καθώς βρίσκονταν στο αυτοκίνητο σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου.

«Ακουγα φωνές και βρισιές. Δεν είχα καλή οπτική. Δεν έβλεπα να κάνει κάτι συγκεκριμένο κάποιος. Το δρεπάνι το είχε ο 10ος κατηγορούμενος. Το είδα εκεί πρώτη φορά. Είδα τον 10ο κατηγορούμενο να χτυπάει, ήταν πάνω στα σκαλιά, είδα να χτυπάει ένα άτομο που πήγε να ανέβει στο τοιχάκι, ήταν ακόμα στην αρχή το επεισόδιο. Είδα τον δεύτερο κατηγορούμενο που χτυπούσε αλλά δε ξέρω ποιον. Ηταν πάνω στα σκαλιά. Μόλις κατέβηκαν από τα σκαλιά δεν είχα πολύ καλή οπτική επαφή, είχε και σκοτάδι. Εβλεπα πέντε – έξι άτομα από εμάς στα σκαλιά. Εκεί κάθονταν και τα παιδιά. Έβλεπα κλωτσιές και μπουνιές, δε φαίνονταν αντικείμενα. Κάποια στιγμή είδα και το στειλιάρι. Τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο είχαν αντικείμενα. Ο 2ος κατηγορούμενος είχε μαχαίρι, αλλά δεν το είδα. Ο 4ος κατηγορούμενος είχε πυρσό. Ο άλλος σφυρί. Το σφυρί ήταν σίγουρα στο αυτοκίνητο, τα άλλα λογικά τα είχαν επάνω τους», κατέθεσε.

«Δεν είχαμε καταλάβει ότι είχε γίνει κάτι σοβαρό. Δε περίμενα ότι έγινε τόσο μεγάλο και σοβαρό πράγμα. Δε το φανταζόμουν. Είχαμε σκοπό για ένα απλό οπαδικό επεισόδιο, να επιβληθούμε με βιοπραγία αλλά μέχρι ένα σημείο. Οχι αυτό που έγινε. Δε πήγαμε να σκοτώσουμε εκείνη την ημέρα, με τίποτα. Δεν είχαμε ραντεβού, δε γνωρίζαμε τα άτομα», σημείωσε ο ίδιος σε άλλο σημείο της απολογίας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...