603
| pasok.gr

Δουδωνής (ΠΑΣΟΚ) για υπόθεση Γεωργούλη: «Υπάρχει ένα ψηφιακό παρακράτος»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 18:10
|pasok.gr

Δουδωνής (ΠΑΣΟΚ) για υπόθεση Γεωργούλη: «Υπάρχει ένα ψηφιακό παρακράτος»

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 18:10

Νέα βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αυτή τη φορά δια του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Παναγιώτη Δουδωνή, με αφορμή τη διγλωσσία της Κουμουνδούρου σε ό,τι αφορά τη μετεκλογική στρατηγική της. Παράλληλα, το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι η διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου, της γυναίκας που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον Αλέξη Γεωργούλη, έγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση, «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση των λεγόμενων «τρολ» του διαδικτύου –ή στο «ψηφιακό παρακράτος», με τα δικά του λόγια– και τον «ΣΥΡΙΖΑ Βρυξελλών».

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα, ο κ. Δουδωνής επεσήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 το παράδοξο ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί την πολιτική δύναμη που τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, την ώρα που υποστηρίζει ότι δεν θα μετάσχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας στην περίπτωση που δεν θα είναι πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές.

«Ακουσα με πολύ μεγάλη έκπληξη χθες τον κ. Τσίπρα να λέει ότι, αν δεν είναι πρώτο κόμμα, δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης. Εμείς έχουμε πει βέβαια ξεκάθαρα ότι με τον κ. Βαρουφάκη δεν θα πάμε ποτέ. Ομως, μου κάνει εντύπωση γιατί ως πρωθυπουργός πέρασε την απλή αναλογική, που καταργεί το μπόνους στο πρώτο κόμμα. Και μετά λέει ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα αν δεν είναι πρώτος».

Με αφορμή τη συζήτηση για τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας έφερε την απλή αναλογική γιατί πιστεύει, υποτίθεται, στις συνεργασίες. Αρα, πιστεύει ότι όλοι πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο στη διακυβέρνηση του τόπου. Ταυτοχρόνως, όμως, ζητάει να γίνει ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Μητσοτάκη. Αυτό δεν γίνεται σε ένα πλειοψηφικό σύστημα, γίνεται μόνο σε προεδρικό σύστημα, που έχεις πρώτο και δεύτερο γύρο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το κόμμα του βρίσκεται πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία ή στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Δουδωνής σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ συζητά πιθανές συνεργασίες με βάση το πρόγραμμά του και τις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα το οποίο δεν ετεροπροσδιορίζεται. Εχει στρατηγική αυτονομίας. Οσον αφορά τα προγράμματα και τα πεπραγμένα των άλλων δύο κομμάτων, θα σας πω ένα παράδειγμα που έχει να κάνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, άνοιξε την πόρτα για τους πλειστηριασμούς, και η Νέα Δημοκρατία αποτελείωσε κάθε μορφή προστασίας. Θέλετε λοιπόν να με ρωτήσατε εάν συμφωνούμε πιο πολύ με αυτόν που άνοιξε την πόρτα ή με αυτόν που την πήγε τέρμα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Να ρωτήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ Βρυξελλών ποιος έκανε τη διαρροή»

Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν η υπόθεση Γεωργούλη θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Παναγιώτης Δουδωνής ξεκαθάρισε: «Είναι κάποια θέματα που είναι θέματα αρχών. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ουδέποτε μπήκαμε σε μια ζυγαριά για το τι πολιτικό κέρδος ή ζημία έχει αυτό το θέμα».

Παραμένοντας στο ίδιο ζήτημα, ο κ. Δουδωνής στάθηκε στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων της Ελένης Χρονοπούλου, σε συνέχεια της οποίας η ίδια αναγκάστηκε να αποκαλύψει ανοιχτά την ταυτότητα της ως της καταγγέλουσας τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκανε λόγο για «μια γυναίκα η οποία είχε το θάρρος να καταγγείλει κάτι τόσο σοβαρό, τήρησε απολύτως τη θεσμική διαδικασία και οφείλει η ελληνική δημόσια ζωή να τη στηρίξει», για να υπογραμμίσει στη συνέχεια τα εξής:

«Βλέπω μια δολοφονία χαρακτήρα η οποία είναι απαράδεκτη. Υπάρχει ένα ψηφιακό παρακράτος. Η διαρροή του ονόματος έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ρωτήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ Βρυξελλών ποιος έκανε τη διαρροή. Είναι κατάπτυστη και η νέα ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επιμένει ότι η κατηγορία έγινε τώρα για πολιτικούς λόγους, ενώ ξέρει ότι έγινε από τον Γενάρη του 2020 και έχει ονομαστικοποιηθεί από τον Μάιο του 2020».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...