1314
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε φωτογραφία από παλαιότερη παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο | Alexandros Michailidis / SOOC

Ανδρουλάκης: «Ακραίος οπορτουνισμός» από Τσίπρα – Θα είναι στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ η Χρονοπούλου;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 14:14
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε φωτογραφία από παλαιότερη παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο
|Alexandros Michailidis / SOOC

Ανδρουλάκης: «Ακραίος οπορτουνισμός» από Τσίπρα – Θα είναι στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ η Χρονοπούλου;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 14:14

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της καταγγελίας της Ελένης Χρονοπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ακραίο οπορτουνισμό τις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ για τη βελγική Δικαιοσύνη (όπως αυτές διατυπώθηκαν τόσο από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του, Δημήτρη Παπαδημούλη, όσο και από την εκπρόσωπό του, Πόπη Τσαπανίδου), μίλησε για ανθρωποφαγία , ενώ απάντησε και στο ερώτημα αν θα είναι τελικά υποψήφια η καταγγέλλουσα με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

«Μία νέα γυναίκα πήρε μια γενναία απόφαση να διεκδικήσει τα δικαιώματά της απέναντι σε εγκληματικές πράξεις. Επέλεξε να αντιμετωπίσει μόνη με τους δικηγόρους της την κατάσταση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς αν ήταν ο ίδιος ενήμερος για την καταγγελία.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε η οικογένειά της γνώριζαν, «μέχρι πριν δύο ημέρες που έδωσαν κάποιοι το όνομά της στη δημοσιότητα, και ξεκίνησε προσπάθεια ανθρωποφαγίας».

«Εγώ ενημερώθηκα από δημοσιογράφους ότι μέλος των κεντρικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την καταγγελία. Μετά έμαθα το πρόσωπο. Αυτό», τόνισε, «δείχνει τη γενναιότητά της, με έναν μοναχικό τρόπο ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά».

Ερωτηθείς αν ήταν στη σκέψη του να συμπεριληφθεί η καταγγέλλουσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, σημείωσε ωστόσο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί «ώστε η ζωή, η καθημερινότητα, οι προσδοκίες του ανθρώπου αυτού να μην αλλάξουν».

«Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό κάθε γυναίκας που δεν ενθαρρύνεται να μιλήσει. Εχουμε χρέος οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Κάποιοι στον βωμό των κλικ είχαν συμπεριφορά που δεν αξίζει στη χώρα και τον πολιτισμό μας», παρατήρησε, για στρέψει στη συνέχεια τα «πυρά» του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του:

«Πριν από κάποιους μήνες κάποιοι μας έλεγαν -και μιλώ για τον κ. Τσίπρα- ότι η βελγική Δικαιοσύνη είναι μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία  Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική Δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της, καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο όπου έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας.

»Το πρόβλημα όμως, δεν είναι η βελγική Δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα μας, έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα που εμπλέκονται και όχι με τις πράξεις αυτές καθ’ εαυτές. Και το λέω διότι επίσης προσπάθησαν να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο, ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει από το 2020».

«Κάποιοι», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «και ο κ. Γεωργούλης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να δώσουν μια άλλη χροιά σε αυτό το γεγονός, κάτι που δείχνει πέρα από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, μια λανθασμένη πρακτική, μια πολύ άσχημη νοοτροπία και οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις νοοτροπίες και να εξετάζουμε τέτοιες καταστάσεις και τέτοια γεγονότα χωρίς να βάζουμε την πολιτική ή την ιδιοτέλεια ως κεντρικό στοιχείο αντιμετώπισης, αλλά την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την υπεράσπιση του κράτους ικαίου χωρίς να υπάρχουν άλλα κίνητρα».

«Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση βλέπω ισχυρά συστήματα του Διαδικτύου οργανωμένα, να προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους. Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές», ξεκαθάρισε ο κ. Ανδρουλάκης, όχι γιατί αφορά ένα μέλος του κόμματος, αλλά γιατί αφορά κάθε έλληνα πολίτη, στα δικαιώματα του οποίου πρέπει να υπάρχει σεβασμός. «Δεν πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα κάποιοι με οποιοδήποτε τρόπο να τους ρίχνουν σε ένα λάκκο ανθρωποφαγίας».

«Είναι ακραίος οπορτουνισμός. Η βελγική Δικαιοσύνη να είναι άριστη και προς μίμηση πριν από κάποιους μήνες, αλλά τώρα να έχει προβλήματα στη λειτουργία της, όταν αυτό ακούγεται από τα ίδια πρόσωπα και ιδιαίτερα σ αυτή την περίσταση που αφορά ένα γεγονός ακραίας καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακραίος οπορτουνισμός αυτή η συμπεριφορά, αυτή η αλα καρτ συμπεριφορά», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του θέματος Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετεκλογικές συνεργασίες: Πώς και με ποιον

Σε ερώτηση εξάλλου για τα περιθώρια  μετεκλογικών συνεργασιών, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι ο ίδιος έχει περιγράψει ξεκάθαρα όλο τον οδικό χάρτη, κάτι που δεν έχουν κάνει οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

«Με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, βάσει των προτεραιοτήτων μας, ξεκινάμε διαπραγματεύσεις», είπε και περιγράφοντας τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν σε μια επόμενη κυβέρνηση, επανέλαβε ότι αυτά θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής, που θα μπορούν να εκφράσουν το παρεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας. «Θα είναι -είπε- πρόσωπα υψηλού κύρους και αξιοπιστίας, όχι με μόνο κίνητρο την εξουσία για την εξουσία” τόνισε.

«Δίνω μάχη για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα είναι θεματοφύλακας για κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία και ασφάλεια. Δεν θέλω κανείς να μου πει την επόμενη ημέρα ότι είμαι ένα από τα ίδια. Αυτοί που είναι, ας έχουν την ίδια συμπεριφορά μαζί μου και ας αφήσουν τις υπεκφυγές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Θα συνομιλήσουμε με όλα τα κόμματα που αποδέχονται το σχέδιο μας. Είμαστε χρήσιμοι και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση γιατί έχουμε καθαρή θέση», υπογραμμισε και σε παρεπόμενο ερώτημα για το τι θα πράξει σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία ούτε στις δεύτερες εκλογές και κληθεί να συνομιλήσει με το πρώτο κόμματα, είπε:

«Δεν πρόκειται να λειτουργήσω με τρόπο που θα αμφισβητήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό».

Στη σχετική αναφορά του μίλησε για «εκβιασμούς Μητσοτάκη» με το «θα κάνω όσες εκλογές χρειαστεί», ενώ σχολίασε και το αίτημα Τσίπρα για ντιμπέιτ-μονομαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας δηκτικά: «Μήπως νομίζει ότι έχουμε προεδρικό σύστημα όπως η Γαλλία;»

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε ότι η πρότασή του «θα δίνει διέξοδο από την πρώτη Κυριακή». «Οπορτουνισμός -παρατήρησε- είναι να λες κάθε φορά τι σε βολεύει. Εχω πει την άποψή μου για την διακυβέρνηση της χώρας από τότε που βγήκα. Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να βλέπει – όπως στα Τέμπη – ότι κάνουν όλοι ό,τι μπορούν για να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους. Κρατάω σταθερά στο τιμόνι».

 Μάντζος σε Σπίρτζη: Οχι άλλη υποκρισία!

Για ανθρωποφαγία μίλησε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ:

«Κάποιοι, ο κατηγορούμενος, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κόπτονται για το κράτος δικαίου, επέλεξαν τον δρόμο της ανθρωποφαγίας. Τρία χρόνια τώρα, υπάρχει μια γυναίκα που έχει επιλέξει απολύτως θεσμικά να κάνει τη δικό της προσωπικό αγώνα δικαίωσης στη δικαιοσύνη, στο όνομα της ίδιας αλλά και όλων των γυναικών οι οποίες έχουν δεχθεί ανάλογες κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Εχουμε, όμως, μια πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησης, με διαρροή του ονόματος, της ιδιότητας και της φωτογραφίας, ακόμη και απόπειρα υποβάθμισης των πράξεων.

»Και τι δεν ακούσαμε; Ακούσαμε -ακόμη και από δημοσιογράφους- ότι είναι ανώνυμη καταγγελία, ενώ αποδεικνύεται από τη δικογραφία ότι η καταγγελία είναι επώνυμη από τις πρώτες ημέρες μετά το συμβάν. Ακούσαμε μέχρι και ότι η βελγική Δικαιοσύνη περιμένει να δει πότε θα κάνουν εκλογές οι Έλληνες για να στείλει το αίτημα στην Ευρωβουλή. Ότι δεν είναι, δηλαδή, τριετής η διαδικασία διερεύνησης και στοιχειοθέτησης της υπόθεσης. Και διερωτώμαι, είναι κακή τώρα η βελγική δικαιοσύνη; Κάποτε λέγανε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τη ζηλεύουν», παρατήρησε ο κ. Μάντζος, για να καταλήξει πως είναι «πασίδηλο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την υπόθεση για να δείξει πως δήθεν υπάρχει μια επίθεση εναντίον του σε χρόνο ύποπτο, πριν τις εκλογές».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον βουλευτή -και πρώην υπουργό-  του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, τον κάλεσε να διαβάσει τα όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες: «Μπείτε στον Twitter και ντραπείτε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και αναλογιστείτε, τι θα είχε συμβεί αν στη θέση του κ. Γεωργούλη ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ», τόνισε, για να συμπληρώσει:.

«Είστε το κόμμα το οποίο, πριν από λίγο καιρό, σχεδόν μιλούσε για συλλογική ποινική ευθύνη της παράταξής μας στην υπόθεση Καϊλή. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που κουνούσε το δάχτυλο και μας έλεγε “γιατί δεν διώξατε την κυρία Καϊλή”, όταν εσείς όλοι λέτε ότι γνωρίζατε τις φήμες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κάνατε τους επιθεωρητές και τώρα, αφού παραιτήθηκε ο κ. Γεωργούλης, τον αποπέμπετε. Όχι άλλη υποκρισία!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...