939
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης στο Action24 | YouTube/Action 24

Συνθήματα και μισόλογα Τσαπανίδου για Γεωργούλη: «Είμαστε με το θύμα» – Ο Τσίπρας είχε πει «ψάξτε το»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 12:11
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης στο Action24
|YouTube/Action 24

Συνθήματα και μισόλογα Τσαπανίδου για Γεωργούλη: «Είμαστε με το θύμα» – Ο Τσίπρας είχε πει «ψάξτε το»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 12:11

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Κουμουνδούρου να επιστρέψει την έδρα στην Ευρωβουλή ο ελεγχόμενος για κακοποιητική συμπεριφορά Αλέξης Γεωργούλης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, προσπάθησε να ξεδιαλύνει τη θολή εικόνα για το πότε περιήλθε σε γνώση του κόμματος το «πρόβλημα Γεωργούλη», ποιες ενέργειες έγιναν και ποια ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα (θυμηθείτε τους μαζί κατά στις φωτογραφίες από την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ).

INTIMEnews
SOOC

Σε συνέντευξή της στο κανάλι Action24, η κυρία Τσαπανίδου δήλωσε σοκαρισμένη και αμήχανη για το θέμα που έχει προκύψει με τον ηθοποιό που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να τον εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να υπογραμμίσει την άμεση αντίδραση του κόμματος με την αποπομπή του κ. Γεωργούλη στο άκουσμα της καταγγελίας σε βάρος του.

«Είμαστε με το θύμα και δεν δείχνουμε καμία ανοχή», αναφώνησε η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (επαναλαμβάνοντας το σύνθημα που χρησιμοποίησε στη σχετική αναφορά του και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας). «Με το που έγινε γνωστή η καταγγελία», επεσήμανε, «ο ευρωβουλευτής έπαψε να είναι μέλος του κόμματος, αντιδράσαμε άμεσα και τον αποπέμψαμε».

Αν και, όπως είπε, αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης, «μέχρι τότε ο Αλέξης Γεωργούλης δεν μπορεί να είναι σε ένα πολιτικό κόμμα που έχει στηρίξει διαχρονικά τα γυναικεία δικαιώματα».

«Η καταγγελία για τον κ. Γεωργούλη αγγίζει ζητήματα βαθιά ριζωμένα στο αξιακό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θέματα για τα δικαιώματα της γυναίκας, για τα οποία το κόμμα μας έχει δώσει πολλούς αγώνες. Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει περάσει η γυναίκα που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη. Προσωπικά με φέρνει σε μεγάλη αμηχανία το γεγονός ότι βλέπω τη φωτογραφία της στα κανάλια. Αισθάνομαι πολύ αναστατωμένη ως γυναίκα, πάνω απ’ όλα, για αυτή την υπόθεση», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Στην αρχή, δικαιολογήθηκε, υπήρχαν μονάχα φήμες για “κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη”, που έφτασαν στα αυτιά του κόμματος το 2022.

«Οταν υπήρξε η καταγγελία, όμως, το κόμμα μας αντέδρασε αμέσως. Μέχρι τότε υπήρχε η φημολογία για τον Αλέξη Γεωργούλη, αλλά ο ίδιος τη διέψευσε, κάνοντας λόγο για συκοφαντία», θέλησε να διευκρινίσει.

Σύμφωνα πάντα με την κυρία Τσαπανίδου, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης «ενημέρωσε το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας είπε “ψάξτε την ιστορία, δείτε τι υπάρχει”».

Γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όταν υπάρχει μια φήμη, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όταν κάνεις έρευνα για φήμη ψάχνεις κάτι χειροπιαστό».

«Οταν μάθαμε για τις φημολογίες, όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τι συμβαίνει και αυτός το διέψευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν το άφησε έτσι. Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις Αρχές του Ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο ΕΚ μόλις προχθές, γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας», διευκρίνισε, για να επαναλάβει ότι «ο κ. Γεωργούλης απομακρύνθηκε και από την Ευρωομάδα και από το κόμμα μας και του ζητήθηκε να επιστρέψει την έδρα».

Ποιος έδωσε το όνομα;

Η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε τέλος και για το αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε το όνομα της καταγγέλλουσας, Ελενας Χριστοπούλου – της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη.

«Είναι δυνατόν ένα κόμμα που στέκεται δίπλα στις γυναίκες, είχε φτιάξει δομές, κέντρα φιλοξενίας για να δημιουργήσει πλαίσιο στήριξης γυναικών που κακοποιούνται, είναι δυνατόν να δώσει το όνομα ενός θύματος;», διερωτήθηκε. «Ούτε καν, είμαστε με το θύμα –επανέλαβε– δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις και δεν δείχνουμε καμία ανοχή».

«Δεν υπήρχε περίπτωση άνθρωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει το όνομα και να τη βάλει σε μια ίδια διαδικασία. Οταν το ακούω, αναρωτιέμαι “με ποιο σκεπτικό;” και το σκεπτικό είναι ότι δεν το έδωσε το ΠΑΣΟΚ, άρα το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν έχει καν λογική» κατέληξε στην απάντησή της η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παπαδημούλης: Δεν ήξερε ο Ανδρουλάκης, θα ήξερα εγώ ή ο Τσίπρας;

Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης (που, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχε καλέσει για εξηγήσεις τον Αλέξη Γεωργούλη) επέμεινε στον ισχυρισμό ότι έμαθε για την καταγγελία τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά και στο σύνθημα «είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες», που χρησιμοποίησε στη συνέντευξή της και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το 2022 είχα καλέσει τον Γεωργούλη και τον είχα ρωτήσει αν υπήρχε κάτι σε βάρος του μετά από κάποιες φήμες που είχαν κυκλοφορήσεις για σεξουαλική παρενόχληση, αόριστα όμως και σε επίπεδο κουτσομπολιού. Μου διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του και έκανε λόγο για συκοφαντίες», εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης. «Στη συνέχεια ψάξαμε την υπόθεση, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα, δεν υπήρχε τρόπος να βρούμε κάτι δηλαδή […] Δεν ήξερε τίποτα η οικογένεια της καταγγέλλουσας, δεν ήξερε ο Ανδρουλάκης, ο Μεϊμαράκης, ο Βέμπερ και κανένας άλλος, πώς είναι δυνατόν να ήξερα εγώ ή ο Τσίπρας;» παρατήρησε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Αθώος δηλώνει ο Γεωργούλης

Παρά τα επαναλαμβανόμενα «αδειάσματα» από τους συνοδοιπόρους του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Γεωργούλης εξακολουθεί πάντως να δηλώνει αθώος, διά της δικηγόρου του, Σταματίνας Μαλλά.

«Δηλώνει αθώος, θα αποδείξει την αθωότητά του. Τη δικογραφία θα τη λάβουμε μετά την Πέμπτη. Εχουμε κινήσει τις διαδικασίες να τη λάβουμε γιατί θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί και να πει τη θέση του στις αρμόδιες Αρχές του Βελγίου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η κυρία Μαλλά.

«Οτιδήποτε –υποστήριξε– το μαθαίνουμε από το Διαδίκτυο αφού δεν έχουμε λάβει ακόμη τη δικογραφία. Είναι πληροφορίες που λαμβάνουμε διάσπαρτες από το Διαδίκτυο. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε φήμες. Θα πρέπει να τοποθετηθώ πάνω σε μια δικογραφία ή σε ένα κατηγορητήριο που μπορεί να έχει ή να μην έχει ακόμη υπάρξει, γιατί –όπως επεσήμανε– δεν έχει κληθεί ακόμη ο κ. Γεωργούλης από τις Αρχές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...