786
H Πόπη Τσαπανίδου στην τηλεοπτική της παρουσία στο Mega | Mega/WebTV

Τσαπανίδου για Γεωργούλη: Το ψάξαμε το 2022 αλλά… – Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα του ζητάει την έδρα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 19:04
H Πόπη Τσαπανίδου στην τηλεοπτική της παρουσία στο Mega
|Mega/WebTV

Τσαπανίδου για Γεωργούλη: Το ψάξαμε το 2022 αλλά… – Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα του ζητάει την έδρα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 19:04

Να επιστρέψει την έδρα του ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, όπως του διαμηνύθηκε ήδη από τη Δευτέρα του Πάσχα, λίγη ώρα αφότου γνωστοποιήθηκε το αίτημα άρσης της ασυλίας του από τις βελγικές εισαγγελικές Αρχές: αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Μιλώντας στο Mega το απόγευμα της Τρίτης, η ίδια προσπάθησε να εξωραΐσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και να περιγράψει ότι το κόμμα της ενήργησε άμεσα. Τώρα, το πώς η καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη υπήρχε από τον Ιανουάριο του 2020, στον ΣΥΡΙΖΑ έμαθαν τα «κουτσομπολιά», όπως η ίδια είπε, τον Ιούνιο του 2022, το ψάξανε και δεν βρήξαν τίποτα είναι μια απορία που ίσως πρέπει να έχουν πρώτοι οι συνάδελφοί της στην Κουμουνδούρου που τάχα θεωρούνται βασικοί υπερασπιστές των δικαιωμάτων και μαχητές κατά της έμφυλης βίας.

Κατά τα άλλα η κυρία Τσαπανίδου δήλωσε συγκλονισμένη από την υπόθεση – είναι και γυναίκα. «Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες», σχολίασε αρχικά αναφερόμενη στην καταγγελία που έχει υποβληθεί σε βάρος του ευρωβουλευτή και γνωστού ηθοποιού.

«Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Επί της ουσίας χθες μάθαμε για την καταγγελία και αντιδράσαμε γρήγορα. Για εμάς ήταν αυτονόητο καθώς αφορούσε θέματα τα οποία είναι βαριά ριζωμένα μέσα μας. Από την στιγμή, που έγινε η καταγγελία και το έμαθε ο κ. Τσίπρας τότε αντέδρασε αμέσως.

»Υπήρξε μία γενική φήμη για κακή συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη. Οταν έπεσε στην αντίληψή μας, τότε το ψάξαμε. Ζητήσαμε από τον κ. Γεωργούλη εξηγήσεις και το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αυτό συνέβη το 2022 και μάλιστα είπε πως η καταγγελία αφορά φήμες και μάλιστα ένιωσε προσβεβλημένος», προσέθεσε.

Στις εν λόγω φήμες αναφέρθηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις προ δύο ετών από τον επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη (περισσότερα εδώ).

Σχολιάζοντας τις σχετικές πληροφορίες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης άφησε βαρύτατες αιχμές, από την πλευρά του, κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι απολύτως προφανές ότι ο Τσίπρας το ήξερε (σ.σ. την ύπαρξη καταγγελίας) και τον κάλυπτε γιατί μια τέτοια έρευνα δεν μένει κρυφή τρία χρόνια», επεσήμανε σε τηλεοπτική συνέντευξή του (περισσότερα εδώ).

Συνεχίζοντας, η κυρία Τσαπανίδου ανέφερε: «Πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε. Οταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε μόλις χθες η απόφαση».

Κληθείσα να απαντήσει στις κατηγορίες πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που διέρρευσε τα στοιχεία της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη, η Πόπη Τσαπανίδου είπε πως αυτό είναι ψέμα.

«Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς. Αν είναι δυνατόν. Αντιθέτως! Ο κ. Γεωργούλης πέρα από τις εξηγήσεις που έχει να δώσει στο δικαστήριο, θα πρέπει να δώσει και εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε. Ζητήσαμε την έδρα του πίσω χθες. Δεν έχει απαντήσει ακόμα», κατέληξε.

Ελένη Χρονοπούλου: Κατήγγειλα βιασμό και σωματική βλάβη από τον Γεωργούλη

Σημειώνεται πως τελικά η καταγγέλουσα επέλεξε να αποκαλύψει την ταυτότητά της, αφότου αυτή είχε γίνει γνωστή μέσα από ανώνυμους λογαριασμούς στα social media και έναν αυξανόμενο αριθμό ΜΜΕ στη συνέχεια.

«Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων», υπογράμμισε στη σχετική ανάρτησή της (ολόκληρη εδώ) η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος και εργαζόμενη στην Κομισιόν, σε μια σαφή αιχμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι η Ελένη Χρονοπούλου είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο είχε επίσης καταγγείλει την Κουμουνδούρου για τη διαρροή.

Περαιτέρω, η κυρία Χρονοπούλου προσδιόρισε το περιεχόμενο αλλά και το χρόνο κατά της καταγγελίας της σε βάρος του κ. Γεωργούλη, δίνοντας τέλος στις διάφορες εκδοχές που είδαν το φως της δημοσιότητας προηγουμένως.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης», ήταν τα ακριβή λόγια της ίδιας.

«Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...