458
Ο ουκρανός πρόεδρος συνομιλεί με στρατιώτες και αξιωματικούς στο μέτωπο της Αβντίιφκα | Γραφείο της ουκρανικής προεδρίας

Στην πρώτη γραμμή ο Ζελένσκι: Επισκέφτηκε τα στρατεύματα στην Αβντίιφκα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 18:36
Ο ουκρανός πρόεδρος συνομιλεί με στρατιώτες και αξιωματικούς στο μέτωπο της Αβντίιφκα
|Γραφείο της ουκρανικής προεδρίας

Στην πρώτη γραμμή ο Ζελένσκι: Επισκέφτηκε τα στρατεύματα στην Αβντίιφκα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 18:36

Τα στρατεύματα στην πόλη Αβντίιβκα, στην ανατολική Ουκρανία, επισκέφθηκε την Τρίτη ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην περιοχή του Ντονιέτσκ, ο ουκρανός ηγέτης επισκέφθηκε τις θέσεις πρώτης γραμμής των ουκρανών υπερασπιστών της Αβντίιβκα, μιας από τις πρώτες πόλεις της χώρας στην οποία επιτέθηκαν οι δυνάμεις της Μόσχας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 22 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους.

Η μάχη για τον έλεγχο της Αβντίιβκα μαίνεται σχεδόν αδιάκοπα έκτοτε, ενώ τον Μάρτιο ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν για το σενάριο μιας «δεύτερης Μπαχμούτ» –πρόκειται για μια πόλη πέριξ της οποίας επίσης διεξάγονταν πολύμηνες συγκρούσεις, οι οποίες προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Και οι δύο πόλεις του Ντονιέτσκ έχουν ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων τους τις έχει εγκαταλείψει.

Από την επίσκεψη Ζελένσκι στο Ντονιέτσκ (Πηγή: Γραφείο της ουκρανικής προεδρίας)

Ο Ζελένσκι άκουσε αναφορές από στρατιωτικούς διοικητές για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης αυτό και παρασημοφόρησε στρατιώτες, προσέθεσε το γραφείο του.

«Εχω την τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα για να σας ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες σας, για την υπεράσπιση του τόπου μας, της Ουκρανίας, των οικογενειών μας», δήλωσε ο ίδιος και ευχήθηκε στους στρατιώτες με τους οποίους συνομίλησε με αφορμή το Πάσχα και για τον ερχομό της νίκης. «Αυτό εύχομαι για κάθε Ουκρανό, αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας», προσέθεσε.

Ο ουκρανός πρόεδρος παρασημοφόρησε στρατιώτες που μάχονται στο ανατολικό μέτωπο, σύμφωνα με το γραφείο του. Η ακριβής τοποθεσία δεν έγινε γνωστή. Στο βάθος του συγκεκριμένου χώρου διακρίνεται ιατρικό προσωπικό (Πηγή: Γραφείο της ουκρανικής προεδρίας)
(Πηγή: Γραφείο της ουκρανικής προεδρίας)
(Πηγή: Γραφείο της ουκρανικής προεδρίας)

Ο επικεφαλής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Αντριι Γερμάκ, ο οποίος συμμετείχε στην εν λόγω επίσκεψη, ισχυρίστηκε από την πλευρά του ότι οι δυνάμεις του Κιέβου κατάφεραν να ακυρώσουν τα επιχειρησιακά σχέδια των Ρώσων για τον έλεγχδο της περιοχής.

«Η Αβντίιβκα είναι άλλη μια πόλη-φρούριο. Ο στρατός μας έχει ήδη ακυρώσει τα σχέδια του εχθρού για διάσπαση των άμυνων (μας) και προσώθησή του στα ανατολικά. Το επόμενο καθήκον είναι η αντιστροφή της κατάστασης και να τους πετάξουμε έξω από την Ουκρανία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γερμάκ σε σχετική ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα, την Τρίτη του Πάσχα, επέλεγε και ο ρώσος πρόεδρος για να επισκεφθεί μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Μόσχας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε στρατιώτες σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία, όπου επίσης συνομίλησε τόσο με τους διοικητές των μονάδων όσο και με το στρατιωτικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...