452
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης με τον Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη φωτογραφία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | Alexandros Michailidis / SOOC

Υπόθεση Γεωργούλη: Ο Παπαδημούλης «βλέπει» «δάκτυλο» για να χαλάσουν οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 15:53
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης με τον Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη φωτογραφία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
|Alexandros Michailidis / SOOC

Υπόθεση Γεωργούλη: Ο Παπαδημούλης «βλέπει» «δάκτυλο» για να χαλάσουν οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 15:53

Αν και οι φήμες για τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή-ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη, υπήρχαν και μάλιστα του είχαν ζητηθεί εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) Δημήτρη Παπαδημούλη, στην πρώτη του τοποθέτηση για την υπόθεση, ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε άγνοια (για τον φάκελο της υπόθεσης), μίλησε για «σκιές», αλλά  και για μηδενική ανοχή (του ΣΥΡΙΖΑ) και αφού διερωτήθηκε για τον χρόνο που χρειάστηκε ώστε να έρθει το θέμα στο ΕΚ -αφήνοντας έτσι αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι βελγικές αρχές- διέκρινε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προκειμένου να… χαλάσουν οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ!

«Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και περιμένουμε την κρίση των βελγικών αρχών. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», δήλωσε αρχικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ.  Παπαδημούλης, για να εξάρει -ως όφειλε- στη συνέχεια τα αντανακλαστικά της Κουμουνδούρου:

«Στην υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Αντιδράσαμε ακαριαία και σωστά και ως Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ως κόμμα, γιατί η θέση μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», υποστήριξε.

Χωρίς να τολμήσει κάποια εκτίμηση για το από πού προήλθε, ο  επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας, και αποδίδοντας αποκλειστικά την ευθύνη σε συγκεκριμένα ΜΜΕ που τα δημοσίευσαν, κατέληξε στο «βολικό» συμπέρασμα «ότι επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ».

Η δήλωση Παπαδημούλη είχε μάλιστα και προτροπές-νουθεσίες για… μεγαλύτερη σοβαρότητα, «πέρα από την ελληνική μικροπολιτική».

Σε παρεπόμενο ερώτημα για το ενδεχόμενο σκοπιμότητας πίσω από τη δημοσιοποίηση του θέματος κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχέσεις των δύο κομμάτων, ο κ. Παπαδημούλης έφθασε στο σημείο -όπως προαναφέρθηκε- να αφήσει αιχμές ακόμη για τις ενέργειες της βελγικής Δικαιοσύνης, επιδιώκοντας παράλληλα να συντηρήσει την κουβέντα περί επώνυμης ή μη καταγγελίας:

«Δεν το γνωρίζω, δεν γνωρίζω τον φάκελο της υπόθεσης, αλλά είναι γεγονός από αυτά που διαβάζω και ακούω από τους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες (σ.σ. η συγκεκριμένη διατύπωση επελέγη, ενώ ο ίδιος είχε καλέσει για εξηγήσεις τον κ. Γεωργούλη στο παρελθόν), η αρχική καταγγελία έγινε το 2020, ανώνυμα, χωρίς να δοθεί το όνομα του θύτη. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, το όνομα του θύτη διευκρινίστηκε πολύ αργότερα».

«Τα τρία χρόνια που πέρασαν ως σήμερα είναι πολύς χρόνος. Είναι αρμόδιες οι βελγικές αρχές να εξηγήσουν, αν ερωτηθούν από τους δημοσιογράφους, γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος να έρθει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σχολίασε με νόημα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει στην τοποθέτησή του:

«Από τη στιγμή όμως που ήρθε, επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, η θέση μας ήταν σαφής: εκτός πλέον της ευρωομάδας μας και του κόμματος ο Αλέξης Γεωργούλης, για να υπερασπιστεί τη δική του εκδοχή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...